≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan dokument otkriva kako su devojke regrutovane za "masažu" Epstajna: Detalji iz slučaja protiv pedofila

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan dokument, izjava detektiva Džozefa Rekarija iz Palm Biča, izlaže proces za koji kaže da su Epstajn i Maksvel koristili da pronađu i regrutuju devojke "da vrše masaže i rade u Epstajnovoj kući"

  • 0
Jeffrey Epstein Ghislaine Maxwell Gislejn Maksvel Džefri Epstajn Foto: US Attorney's Office SDNY

Devetnaest nezapečaćenih dokumenata iz tužbe povezane sa Džefrijem Epstajnom, osuđenim pedofilom koji je umro u zatvoru pre nego što mu se sudilo po optužbama za seksualnu trgovinu, javno je objavljeno u četvrtak.

Ovo je druga grupa koja proizilazi iz sudskog naloga od 18. decembra od strane sudije koji je nadgledao tužbu, što je odgovor na pravne napore medija da javno objave dokumente. Dokumenti objavljeni u četvrtak uveče imaju više od 300 stranica.

Dokumenta su deo građanske tužbe za klevetu iz 2015. koju je podnela Virdžinija Roberts Đufri, Amerikanka koja je tvrdila da ju je Epstajn seksualno zlostavljao kao maloletnu i da je Gislejn Maksvel, Epstajnova bivša devojka, pomagala u zlostavljanju.

Dokumenti od četvrtka usledili su nakon objavljenih dokumenata u sredu, a očekuju se još u narednim nedeljama.

Očekuje se da će dokumenta, uključujući materijal koji tek treba da bude otpečaćen, sadržati skoro 200 imena, uključujući neke od ljudi koji su tužili Epstajna, istaknute poslovne ljude, političare i druge.

Jedan dokument, izjava detektiva Džozefa Rekarija iz Palm Biča, izlaže proces za koji kaže da su Epstajn i Maksvel koristili da pronađu i regrutuju devojke "da vrše masaže i rade u Epstajnovoj kući".

Rekari je bio glavni detektiv u prethodnom slučaju protiv Epstajna sredinom 2000-ih.

U dokumentu, na pitanje advokata sa koliko devojaka je Rekari razgovarao o tome da ih je Maksvel regrutovala, Rekari je odgovorio: "Rekao bih otprilike 30, 33".

Advokat je pitao Rekarija: "I na kraju te masaže, ako bi ta žrtva dovela druge prijatelje, ona bi bila plaćena za regrutovanje tih prijatelja?"

"Tačno", odgovorio je Rekari.

U drugom trenutku, advokat je pitao detektiva: "Da li ste utvrdili da je "masaža" zapravo šifrovana reč za nešto drugo?"

Rekari je odgovorio: "Kada su otišli ​​na masažu, to je bilo zbog seksualnog zadovoljstva".

Džefri Epstajn Foto: Tanjug/AP

Druga tužiteljka, čije ime ostaje redigovano, rekla je u izjavi iz 2016. da je, kada je imala između 15 i 17 godina, plaćena da daje masaže Džefriju Epstajnu iako nije imala iskustva u masaži.

Masaža, mislila je, "nije uključivala nikakvu seksualnu aktivnost. To je ono što sam pretpostavljala".

Ali je rekla da je njena pretpostavka bila pogrešna.

"Bila sam tamo, i odjednom mi se dogodilo nešto užasno", rekla je o svom iskustvu sa Epstajnom, dodajući: "nije trebalo da bude seksualno, ali jeste".

Rekla je da je dovela druge srednjoškolke u Epstajnov dom na njegov zahtev i da je dobila platu kada bude u njegovoj kući čak i ako ništa ne uradi.

Još uvek su imena zatamnjena u nezapečaćenim dokumentima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA