Vreme čitanja: oko 3 min.

Slučaj plaćenog ubistva iz 2014. ponovo uzdrmao Grčku: Čečen ubio Albanca zbog "neodobrenog braka"

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ugovor o smrti" u Veriji šokirao je Grčku u leto 2014. godine, a sada je dobio i epilog

  • 1
Novac, Evri, Placanje Foto: Pixabay.com

Tragični slučaj plaćenog ubistva u Veriji, koji je šokirao celu Grčku u leto 2014. godine, ponovo je dospeo u žižu javnost, javlja "Protothema".

Vrhovni sud nije uvažio žalbu 48-godišnjeg Čečena S.V. koji je iz zatvora Nigritas tražio poništenje odluke Apelacionog suda u Solunu kojom je, većinom od 6:1, osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog naručenog ubistva 43-godišnjaka albanskog porekla, čiji je "greh" bio što je oženio ženu čiji otac je bio protiv tog braka.

Kako se navodi, otac te 30. godišnje žene je u martu 2014. platio 2.500 evra za ubistvo zeta D.S, koji je njegovu ćerku oženio u građanskom braku, jer je bio "siromašan, stariji, razveden i sa dvoje maloletne dece".

I zaista, u avgustu 2014. godine S.V. je sa svojim 37-godišnjim nećakom zadavio konopcem Albanca i zakopao ga u šumovitom području.

Kako je saopštio Vrhovni sud, 43-godišnji Albanac D.S. je prethodno bio u braku sa F.D, ali su se razveli i ona je napustila bračni dom, a njihovo dvoje maloletne dece živelo je sa ocem. Međutim, D.S. je potom ušao u ljubavnu vezu sa 30-godišnjom E.M, koja je od njega mlađa 13 godina. Sklopili su građanski brak u maju 2014. godine.

Roditelji E.M. nisu odobravali brak ćerke sa D.S, sa kim su u prošlosti bili u prijateljskim odnosima, pa su pokušavali da je udalje od njega.

Roditelji su nenajavljeno dolazili u dom bračnog para i svađali se sa ćerkom. Njihovi napori da je ubede da napusti muža bili su stalni, ali bezuspešni.

D.S. se zbog toga obratio sudu koji im je izrekao zabranu prilaska. Ipak, otac 30-godišnjakinje nije odustajao. Tako ga je porodični prijatelj upoznao sa S.B, koji je "nedavno izašao iz zatvora, do tada nije poznavao D.S, bio je nezaposlen i bio mu je preko potreban novac". Takođe, navodi se da je "u prošlosti bio optužen za tri ubistva", kao i da je bio "u stabilnom psihičkom stanju".

Otac 30-godišnjakinje je pozvao Čečena S.V. da ubije njegovog zeta "delujući sam ili zajedno sa drugim osobama za naknadu od 2.500 evra, od čega bi avans bio 1.500 evra, dok bi preostali iznos od 1.000 evra platio kasnije", navodi se u sudskim spisima.

Čečen je prihvatio predlog i dobio je akontaciju od 1.500 evra, "uz potpun opis potencijalne žrtve i podatke o svakodnevnom zanimanju i navikama D.S.", a pride mu je otac 30-godišnjakinje ukazao da bi zbog superiornog stasa i izgleda njegovog zeta potrebno najmanje dvoje ljudi da bi se izvršio ugovor."

S.V. se zato udružio sa svojim nećakom, sa kojim je osmislilo plan akcije, prethodno kupivši konopac.

Postavili su se van sela i dok je potencijalna žrtva prolazila automobilom "preprečili su mu put, pretvarajući se da žele da razgovaraju s njim o nekom poslu, ubeđivali su ga da izađe iz auta i na silu ga uterali u njihov automobil". Automobil Albanca je ostao s uključenim svetlima, otvorenim vratima i ključem u bravi, dok su svi lični predmeti, uključujući i mobilni telefon, bili na suvozačevom mestu.

Čečeni su ga automobilom odvezli u pusto naselje udaljeno 1,5 kilometara od sela.

"Tukli su ga, nanevši mu ogrebotine i modrice, polomili mu zube, a zatim ga zadavili konopcem".

Potom su iskopali jamu, "skinuli mu odeću osim donjeg veša da bi se leš brže razgradio i grubo ga zakopali", pa preko bacili granje.

Nakon prijavljenog nestanka Albanca odmah je počela policijska istraga. Kamere su ubrzo identifikovale počinioce, koji su bezuspešno pokušavali da dokumentuju alibi, tvrdeći da su u trenutku incidenta bili sa drugim osobama, da su pozajmili 1.500 evra...

Međutim, 48-godišnji Čečen je na saslušanju pukao i ukazao na grobno mesto Albanca, izvan Verije, na lokaciji zvanoj Patrida.

Na doživotnu kaznu zatvora osuđeni su 48-godišnji Čečen, njegov sestrić i svekar žrtve, dok je supruga svekra žrtve dobila 12 godina zatvora.

Vrhovni sud je žalbu Čečena odbacio kao neosnovanu i potvrdio doživotnu kaznu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA