Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovi političari su otišli predaleko sa najluđim i najneverovatnijim ispadima: Skandali koje je teško prevazići

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U pitanju su političari koji su u poslednjih nekoliko godina imali najluđe i najskandaloznije ispade

  • 1
Političari izjave Foto: Instagram/emanuele_pozzolo, Profimedia/AGF s.r.l./Shutterstock Editorial, Printscreen/Youtube/ euronews , World Economic Forum (Natalie Behring)/Wikipedia

Briselski "Politiko" napravio je listu od šest političara koji su se tokom karijere "loše ponašali" i u svom ponašanju otišli "predaleko".

U pregledu portal je obuhvatio političare koji su u poslednjih nekoliko godina imali najluđe i najskandaloznije ispade.

Poslednji u nizu ispada imao je poslanik italijanske desničarske "Braće Italije" Đorđe Meloni, Emanuele Pocolo koji je tokom novogodišnje zabave pucao iz pištolja i tom prilikom jednog od gostiju ranio u nogu.

Pocolo je priznao da pištolj pripada njemu, ali je tvrdio da nije pucao iz njega, što nije bilo dovoljno uverljivo, posebno kada se pozvao na poslanički imunitet odbijajući da prođe test barutnih čestica.

Incident je izazvao negodovanje, ne samo protiv Pocola, već i kod Melonijeve i njene stranke, a opozicija je pozvala premijerku da nešto preduzme zbog čega ga je ona suspendovala.

Silvio Berlusconi MIlan Silvio Berluskoni Foto: Profimedia/AGF s.r.l./Shutterstock Editorial

Portal navodi da lista ne bi bila potpuna bez "najozloglašenijih političkih divljaka", poput pokojnog Silvija Berluskonija za koga se navodi da je bio upleten u niz skandala i kontroverzi tokom života.

Kako se navodi, raskalašne seksualne žurke "bunga bunga" u njegovoj vili u Arkoru u blizini Milana bile su među najozloglašenijim, a za njih se saznalo 2010. godine kada je tadašnji premijer pozvao policiju tražeći da se oslobodi 17-godišnja Marokanka Karim el Mahrug, koja je uhapšena u Milanu zbog sumnje da je krala nakit.

Ispostavilo se da je ona bila trbušna plesačica i da je osumnjičena seksualna radnica koja je tvrdila da je primila 10.000 dolara od Berluskonija.

Berluskoni je prvobitno proglašen krivim da joj je plaćao za seksualne usluge dok je bila mlađa od 18 godina, ali je u žalbenom postupku presuda poništena.

Boris Džonson Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Naredni na listi je bivši britanski premijer Boris Džonson koji je tokom vanrednih mera uvedenih zbog pandemije korona virusa 2020. i 2021. godine organizovao nelegalna okupljanja na državnoj imovini.

On je organizovao, povodom rođendana, okupljanje u bašti, božićne zabave i dve žurke za osoblje uoči sahrane princa Filipa, a britanski mediji su tada prenosili da su zaposleni u Dauning strit donosili pune kofere vina.

Jožef Šajer Jozef Sajer Foto: Printscreen/Youtube/ euronews (in English)

Takođe, tokom pandemije 2020. godine mađarski poslanik Jozef Sajer, član desničarske vladajuće partije Fides, uhvaćen je na zabavi u Briselu.

Policija je na skupu pronašla 25 golih muškaraca, a Sajer je uhvaćen u pokušaju da pobegne sa rancem punim narkotika. Zbog tog velikog skandala, on je podneo ostavku na mesto evroposlanika.

"Politiko" prenosi i da ne dolaze sve razvratne političke stranke na naslovne strane zbog oružja, droge ili seksualnih radnica, već da u nekim slučajevima dospevaju zbog - mokrenja na pogrešnom mestu.

Vinsent van Kuikenborn Foto: World Economic Forum (Natalie Behring)/Wikipedia

To se dogodilo prošle godine na proslavi 50. rođendana tadašnjeg belgijskog ministra pravde Vinsenta Van Kuikenborna, kada su trojica ministrovih gostiju, pozvana u njegovu kuću da proslave tu priliku, uhvaćena nadzornim kamerama kako uriniraju na policijske kombije parkirane kod ministrovog doma radi njegove zaštite.

Van Kuikenborn je insistirao da nije znao šta su njegovi gosti uradili policijskim kombijima, ali na snimcima objavljenim na mreži vidi se kako ministar izlazi napolje oko četiri sata ujutru, stoji na trotoaru, naginje se unazad i pravi prepoznatljiv gest koji su mnogi protumačili kao "pretvaranje da mokri".

Dominik Stros-Kan Foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Na listi se našao i bivši francuski ministar finansija i bivši generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan koji je 2011. godine optužen za seksualni napad.

Optužbe su na kraju odbačene, ali se Stros-Kan kasnije ponovo našao u pravnim problemima kada je optužen za organizovanje seksualnih zabava sa seksualnim radnicama.

On je negirao da je znao da su žene uključene u žurke bile seksualne radnice i rekao da su njegove navike na žurkama bile uveliko preuveličane s obzirom da je organizovao "samo" 12 seksualnih zabava za tri godine.

Stros-Kan je oslobođen optužbi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    8. januar 2024 | 22:08

    BERLUSKONI je bio i ostao kralj Evrope pun love,a žene kakve xoceš ovi ostali svi izigravaju poštenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA