≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stefanu vraćaju decu koju je otela bivša supruga Kristina: Mali Teodor i Klara u suzama ušli u automobil

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U petak su Stefanovi advokati došli do vile u kojoj Kristina živi sa novim partnerom i ćerkom Gretom (15) i doneli su rešenje u kojem se navodi da deca odmah moraju da budu vraćena ocu

  • 0
Christina Block, Kristina Blok, otmica Danska Foto: PeterTimm/face to face / Face to Face / Profimedia

Mali Teodor (10) i njegova sestra Klara (13), koji su oteti u novogodišnjoj noći u Danskoj biće vraćeni svom ocu Stefanu.

Njihova majka, bogata naslednica Kristina Blok, koja je najverovatnije i organizovala otmicu, morala je sinoć Stefanovim advokatima da preda decu, pošto su došli sa nalogom suda da deca odmah budu vraćena ocu, jer je, kako se navodi, to u njihovom najboljem interesu.

Klara i Teodor su poslednjih godina živeli sa ocem u Danskoj, a majci je od 2021. godine Stefan bio zabranio da ih viđa. Već više godina bivši supružnici, koji imaju četvoro dece, vode bitku za starateljstvo, a Kristina je, kako se veruje, odlučila da u novogodišnjoj noći stvar uzme u svoje ruke.

Naime, dok je Stefan sa decom sedeo u jednom restoranu čekajući novogodišnji vatromet, otmičari su upali u objekat, njega savladali, a decu su ubacili u automobile i nestali. Ubrzo se saznalo da su kod majke u Nemačkoj.

Tačnije, u njenom domu u Hamburgu su od 3. januara.

Međutim, sada je viši regionalni sud u Hamburgu doneo rešenje da Kristina mora decu da vrati ocu.

U petak su advokati njenog bivšeg supruga došli do vile u kojoj Kristina živi sa novim partnerom i Stefanovom i njenom ćerkom Gretom (15) i doneli su rešenje u kojem se navodi da deca odmah moraju da budu vraćena ocu.

Klara i Teodor su, kako piše Bild, majčinu kuću napustila u suzama, čvrsto držeći ruku advokata koji će ih vratiti ocu.

Sud veruje da je "vraćanje dece ocu u ovom trenutku u najboljem interesu dece", pošto je Stefan bio "sav njihov svet" više od dve godine, ali i zbog toga što su "izmešteni iz svog okruženja pod veoma stresnim okolnostima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA