Vreme čitanja: oko 1 min.

Austrijski savez srpskog folklora čestitao Božić svim Srpkinjama i Srbima u Austriji i matici

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik ASSF poručuje da su "u ovo nemirno vreme najdragocenije" porodične vrednosti

  • 0
Aleksandar Stanković Foto: ASSF

Predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora Aleksandar Stanković čestitao je Božić svim Srpkinjama i Srbima u Austriji i sunarodinicima u matici.

"Danas i sutra proslavljamo velike hrišćanske praznike – Badnji dan i Božić. Ovi blagi dani su vreme kada se porodica okuplja kako bi dočekala rođenje Bogomladenca Isusa Hrista uz brojne tradicionalne običaje, kao što su sečenje novog badnjaka na Badnje jutro i paljenje starog na Badnje veče, kao i mnoge druge tradicionalne obrede koje pravoslavni Hrišćani širom sveta upražnjavaju.

Posebno sada u ovo nemirno vreme, kada nam je mir potrebniji više nego ikada, neka nas ovaj Božić podseti da su najdragocenije vrednosti koje možemo imati i negovati mir, toplina prodičnog doma, ljubav i poštovanje prema bližnjima. Misija našeg Saveza je negovanje i prenošenje srpske tradicije, kulture i običaja u zemlji u kojoj živimo kako bi ostali dosledni sebi i kako ne bi zaboravili svoje korene, ali i kako bi naši sugrađani drugih nacionalnosti i veroispovesti te običaje i tradiciju bolje razumeli i prihvatili za kulturno dobro sredine u kojoj zajedno živimo.

Stoga, svim našim sunarodnicima širom sveta i u matici poručujemo da sa ponosom neguju i čuvaju svoje običaje i tradiciju i želimo im da u zdravlju i veselju dočekaju Božić i Novu godinu. Mir Božiji – Hristos se rodi!", poručio je Aleksandar Stanković, predsednik ASSF.

O ASSF

Austrijski savez srpskog folklora (ASSF) osnovan je 2020. godine i okuplja 28 udruženja, klubova i kulturno-umetničkih društava iz Austrije. Glavna misija Saveza je da razvija, unapređuje, koordinira i povezuje kulturno-umetnička društva, kako međusobno, tako i sa drugim relevantnim ustanovama kulture u matici i Republici Austriji, dok je glavna delatnost očuvanje, podsticanje i izvođenje srpskih tradicionalnih igara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA