≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Žena već dve godine u zatvoru, a zatrudnela! Odmah pokrenuta istraga: Porodica zahteva odgovore

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Želim odgovore", rekla je advokatica Dejzi Link (28), koja je iza rešetaka u okrugu Majami Dejd na Floridi

  • 0
Trudnica zatvor Foto: Pixabay

Žena koja se nalazi u zatvoru na Floridi od juna 2022. trudna je, tvrde njena sestra i njen advokat, koji traže odgovore od službenika za popravne ustanove, javlja "Fox News".

Dejzi Link (28) pozvala je svoju porodicu na Božić i rekla da je trudna skoro četiri meseca, kaže njena sestra Kristal Bareto.

"Ostala sam bez teksta. Nisam mogla da verujem šta sam čula", rekla je Bareto, koja živi u Homstedu na Floridi.

"Odmah sam bila zabrinuta za Dejzi i njenu bezbednost", dodala je.

Linkova se nalazi u zatvorskom centru Tarner Gilford Najt u okrugu Majami-Dejd pod optužbom za ubistvo drugog stepena, pokazuju zatvorske evidencije. Takođe, tereti se i za napad u vreme robijanja. Taj slučaj još nije stigao do suda.

U svom prvom intervjuu o trudnoći Linkove, njen advokat Marlin Montaner, rekla je za "NBC News" da optužba za ubistvo drugog stepena proizilazi iz incidenta nasilja u porodici u kojem je Linkova ispalila jedan metak dok je pokušavala da se zaštiti od nasilnog partnera. Ona je podelila fotografije Linkove sa krvlju na ramenima i glavi za koje je Montaner rekao da je rezultat zlostavljanja koje je Linkova trpela danima pre nego što je ispalila hitac u junu 2022.

I Montaner i Bareto su pokušavali da Linkovu puste u kućni pritvor, posebno sada kada je trudna. Niko od njih ne zna kako je zatrudnela. Odeljenje za rehabilitaciju Majamija Dejda nije komentarisalo slučaj, a Baretova je rekla da joj sestra nije rekla šta se dogodilo.

"Moja sestra, kada je mogla da nas pozove tu i tamo, pokušavala je da nam ispriča delove priče, ali se veoma plaši da kaže bilo šta preko telefona jer se njeni pozivi snimaju", rekla je Baretova.

Montanerova je rekla da "trenutno navode da je to još jedan zatvorenik", ali je rekla da još nema dodatne informacije. U okružnom zatvoru smešteni su zatvorenici i zatvorenice, odvojeni po spratovima.

Montaner je dodala da sumnja u "neverovatne" izveštaje koji su objavljeni u drugim medijima koji sugerišu da je trudnoća možda rezultat toga što je zatvorenik propuštao spermu kroz otvor za klimatizaciju. Baretova je takođe rekla da ne veruje u tu priču.

Bez obzira na to, rekla je Montaner, ona krivi zatvorske službenike.

"Na kraju su oni krivi za njenu trudnoću", rekla je ona i dodala: "Želim odgovore."

Portparol za popravne i rehabilitacione službe u Majamiju Dejdu je u saopštenju poslatom mejlom naveo da je slučaj pod "aktivnom istragom" i da je zatvorenica 23. decembra rekla osoblju popravne ustanove da veruje da je trudna. Trudnoća je potvrđena nakon "temeljnog lekarskog pregleda preko naših partnera iz Popravne zdravstvene službe", navodi se u saopštenju.

Prema Baretovoj, Linkova je rekla da je ranije pokušala da kaže zatvorskim zvaničnicima o svojoj trudnoći.

"Smejali su joj se. Rekli su joj: 'Ovde si već dve godine. S kim ste zatrudneli, sa vanzemaljcima?'. Rugati su joj se", rekla je Bareto.

Odeljenje za rehabilitaciju u Majami-Dejdu odbilo je da dalje komentariše istragu, ali je saopštilo da nema dokaza da je trudnoća rezultat seksualnog napada.

"Iako u ovom trenutku nema dokaza o seksualnom zlostavljanju naše zatvorenice, okolnosti oko trudnoće su trenutno pod aktivnom istragom", rekao je portparol odeljenja.

Trudnice dobijaju "blagovremenu i odgovarajuću prenatalnu negu", dodao je on.

"MDCR ima uspostavljene zdravstvene procedure kako bi osigurao bezbednost svih onih koji su pod našim starateljstvom, svakog nerođenog deteta i osoblja, u svakom slučaju trudnoće dok su pod našom brigom", rekao je on.

Ali porodica Linkove je i dalje zabrinuta.

"Niko ne bi trebalo da zatrudni u zatvoru. Ovo je zaista smešno", rekla je Baretova.

"Samo smo veoma zabrinuti za Dejzi i njeno dobro, njenu bezbednost i bezbednost njenog nerođenog deteta", zaključila je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA