Vreme čitanja: oko 1 min.

Papa Franja čestitao Božić hrišćanima koji slave po julijanskom kalendaru

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

pozvao na molitve za mir u Ukrajini

  • 2
Papa Franja Foto: Tanjug/AP

Papa Franja čestitao je danas Božić hrišćanima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

"Danas verske zajednice Istoka, po julijanskom kalendaru, slave Sveti Božić. U duhu radosnog bratstva, želim da nas rođenje Gospoda Isusa ispuni svetlošću, milosrđem i mirom", rekao je papa Franja obraćajući se vernicima sa prozora Apostolske palate posle nedeljne propovedi, prenosi Tanjug.

U svojim apelima nakon čitanja molitve "Anđeo gospodnji" papa je zatražio oslobađanje talaca u Kolumbiji i pozvao na molitve za mir u "Ukrajini, Svetoj zemlji i svetu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Monarhista

    7. januar 2024 | 18:23

    ZAHVALJUJU TI SE PRAVOSLAVNI RUSI U UKRAINI KOJE STE PROZVALI UKRAINCI. 70PROCENTA JE PRAVOSLAVNO U UKRAINI 30 POSTO SVI OSTALI. JEL JE OVPO POTEZ VATIKANA DA SE POKATOLIČI CELA UKRAINA TREBA TI VOJSKA ZA OSTVARIVANJE KATOLIČKE INPERIJE. MUSLIMANE UNIŠTITI I PRAVOSLAVNE A JEVREJI JADNI ONI SU UGROŽENI. ETOKAKO IZGLEDA POLITIKA. BELU KAPICU NOSE JEVREJI NOSI JE I PAPA KAO I ALBANCI. AJDE NAPIŠITE KAKO BAŠ CENTAR HRIŠĆANSTVA PADE U VATIKAN. JEDINO SU VAM ČESI DALI DO DRŠKE SA JAN ŽIŠKOM U DOBA KRVAVE IMPERIJE. PROGLASILI STE IH ATEISTIMA A ONI NAJČISTIJI SLOVENSKI NAROD PROSLAVLJA NAJLEPŠE HRISTOVO RODJENJE U EVROPI.

  • нибрС

    7. januar 2024 | 20:30

    Он нема са православним Божићем баш ништа...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA