Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je mladić kojeg je ubila bakterija koja jede meso: Preminuo u bolnici u Mađarskoj

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roland je izgubio bitku u nedelju

  • 1

Roland Molnar (33) iz grada Ozd u Mađarskoj preminuo je u nedelju u bolnici, a nakon što mu je bakterija koja jede meso ušla u krvotok.

Nije poznato kako se Molnar, inače otac dvogodišnjeg dečaka zarazio, ali danima je kružio apel da se jave dobrovoljni davaoci krvi, pošto mu se stanje naglo pogoršavalo.

Njemu je bakterija otkrivena krajem decembra i 29. decembra je hitno operisan. Dva dana kasnije ponovo je operisan i otvorena mu je jedna ruka, kako bi lekari pokušali da očiste štetu koja je bakterija napala. Nažalost, bakterija je zahvatila i unutrašnje organe te je Molnar upao u komu, a organi su počeli da mu otkazuju i na kraju je preminuo.

U trenutku dok je kružio apel za dobrovoljne davaoce krvi, Molnar je bio na mehaničkoj ventilaciji. Nažalost u ponedeljak je stigla vest da njegovo srce nije izdržalo.

Kako se navodi u pitanju je mladić koji je bio veseo i vredan, dobar muž i otac, kojem se život promenio preko noći.

Navodno se Molnar nešto ranije požalio lekarima da se ne oseća dobro, ali da nisu mogli da ustanove o čemu se radi. Na kraju je hospitalizovan u drugoj bolnici, gde su njegovim najmilijim otkrili tragične vesti - da mu je bakterija koja jede meso ušla u krvotok.

Infektolozi navode da se ova bakterija može naći na koži gotovo svakog čoveka, ali da postane smrtonosna ukoliko uđe u krvotok, što se može dogoditi prilikom operacije ili ranjavanja vatrenim oružjem ili preko neke povrede. Ukoliko se odmah primene antibiotici, napredovanje može biti zaustavljeno, ali nažalost, u 30 do 50 odsto slučajeva, završava se smrtnim ishodom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA