Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija upala u kuću i upucala dečaka (11) u grudi iako ih je on zvao: Objavljen dramatičan snimak incidenta

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak ih je pozvao na zahtev svoje majke, nakon što se njen bivši dečko iznenada pojavio pred njihovim vratima.

  • 0
Aderrien Murry dečak Misisipi Foto: Tanjug/AP

Vlasti u Misisipiju objavile su snimak incidenta u kojem je policija upucala 11-godišnjeg dečaka Aderijena Murija, a koje je on pozvao u pomoć.

Snimak počinje sa policajcima, među kojima je i Greg Kapers, koji odgovaraju na poziv iz kuće u Indijanoli 20. maja ujutru.

Pozvao ih je dečak iz kuće na zahtev svoje majke Nakale Muri, nakon što se njen bivši dečko iznenada pojavio pred njihovim vratima.

Međutim, kada su policajci stigli na lice mesta oko dva sata kasnije, Nakalin bivši dečko je već otišao. Uprkos tome, naredili su svima u kući da izađu sa podignutim rukama.

Muri je snimljena kako izlazi iz kuće pre nego što je Kapers ušao unutru sa oružjem. Više puta je pozvao muškarca da izađe i otkrije gde je.

"Izađite gospodine, ne terajte nas da uđemo unutra", rekao je policajac Kapers.

Samo trenutak kasnije, dečak je izašao iz udaljenog dela sobe. Čini se da je počeo da diže ruke, kada je policajac zapucao i pogodio ga u grudi.

Dečak je bio u bolnici pet dana, za to vreme je lečen zbog kolapsa pluća, razderane jetre i preloma rebara.


Advokat porodice rekao je da je majka rekla policajcu da je osumnjičeni otišao i da je u kući troje dece.

U decembru, velika porota se odlučila protiv podizanja optužnice protiv Kapersa, zaključivši da nije imao zločinačku nameru kada je pucao u dečaka.

Murijevi su od tada podneli građansku tužbu protiv Kapersa, grada Indijanole, i njegovog šefa policije, tražeći odštetu od 5 miliona dolara. Oni su posebno citirali Kapersovo navodno "nepromišljeno zanemarivanje" bezbednosti porodice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA