Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvo pojavljivanje Navaljnog nakon što je prebačen u drugi zatvor: Otkrio kakvi su uslovi u "Polarnom vuku"

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navaljni je razgovarao sa novinarima putem video linka iz kaznene kolonije IK-3, oko 1.900 kilometara severoistočno od Moskve

  • 7
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pojavio se u javnosti prvi put posle nekoliko nedelja, nakon što je tajno prebačen u drugi zatvor.

Navaljni je razgovarao sa novinarima putem video linka iz kaznene kolonije IK-3, oko 1.900 kilometara severoistočno od Moskve. Novinari su se okupili u regionu Vladimir, gde se Navaljni pojavio putem video linka na saslušanju povodom žalbi zbog uslova u kojima ga drže.

Ruski opozicioni lider rekao je da je izolovan u maloj kaznenoj ćeliji zbog navodnog manjeg kršenja pravila u udaljenom zatvoru.

"Dobio sam sedam dana u kaznenoj ćeliji", rekao je Navaljni.

Međutim, rekao je da su uslovi u ovom zatvoru mnogo bolji nego u prethodnom IK-6 kaznenom centru u blizini Moskve, u kojem je bio.

U utorak je na njegovom zvaničnom kanalu na Instagramu opisao uslove u zatvoru, rekavši da su ga "okrepljujuće" šetnje u 6:30 ujutru na temperaturama od -32 Celzijusa podsetile na lik Leonarda Di Kaprija u nagrađivanom filmu "The Revenant".

Navaljni je rekao da je njegova ćelija topla i da je hrana dobra.

Da podsetimo, početkom decembra njegov tim je rekao da ne može da ga locira i oko tri nedelje niko nije znao gde se Navaljni nalazi.

25. decembra su napisali da je Navaljni pronađen u "Polarnom vuku" nakon što je tajno prebačen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jele

    10. januar 2024 | 15:06

    Putine pusti coveka na miru .Ako te ne voli ne moras da ga tako kaznjavas vraticeti se ovo kao bumerang zbog ovog postenog Rusa

  • Mikac

    10. januar 2024 | 17:13

    Tako su Hitler i Staljin zatvarali nepodobne ličnosti. Putinu su to idoli.

  • Mi

    10. januar 2024 | 15:46

    Ko kaze da je to demokratska drzava neka se seli tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA