Vreme čitanja: oko 1 min.

Epstajnov brat sumnja u samoubistvo pedofila: "Zašto bi se ubio ako je mogao uz kauciju da bude slobodan?"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Želim samo da pogledamo činjenice, ali kada uzmemo u obzir sve, dobijemo samo još pitanja na koje nemam odgovor", rekao je Mark

  • 2
Džefri Epstajn Foto: Tanjug/AP

Brat osuđenog seksualnog prestupnika Džefrija Epstajna nagovestio je njegova smrt možda nije bila samoubistvo i da je reč o zaveri.

Mark Epstajn (69) izneo je tvrdnje koje deluju kao da je "neko želeo da zataška" Džefrijevo ubistvo.

Medicinski istražitelji su nakon smrti poznatog prestupnika ustanovili da je reč o samoubistvu, ali su se od tada pojavile mnoge teroije zavere vezane za Epstajnovu smrt.

"Želim samo da pogledamo činjenice, ali kada uzmemo u obzir sve, dobijemo samo još pitanja na koje nemam odgovor", rekao je Mark, prenosi Indy.

"Izgleda kao da nije bilo istrage kada je odlučeno da je samoubistvo, nisu videli razlog da istraže dublje. Izgleda kao da nešto skrivaju. Zašto ne mogu da pronađem njegov izveštaj o bolničkoj nezi, kao ni snimak sa nadzorne kamere bloka u kojem je boravio Džefri", dodao je.

Mark je istakao da su povrede njegovog brata više izgledale kao da je u pitanju davljenje, a ne samoubistvo nakon što se obesio.

Obdukcija je potrvdila da je Epstajn bio mrtav najmanje dva sata nakon što je njegovo telo pronađeno.

Kasnije je utvrđeno da je Džefri u ćeliji trebalo da bude sa cimerom, a ne sam, što bi mnogo bolje bilo za njega na osnovu psihološke procene koju je imao u zatvoru.

Mark je istakao da sumnja da bi se Džefri ubio nekoliko dana pre saslušanja na kojem je trebalo da se odluči da li će izaći uz mogućnost plaćanja kaucije i uz nanogicu.

"Zašto bi se neko ubio nekoliko dana pre dogovorenog saslušanja gde je postojala mogućnost da bude kod kuće i čeka suđenje, sa nanogicom, ali u svom okruženju", istakao je brat.

Međutim, mediji su ranije objavili da je Epstajn rekao javno da će "se ubiti jer ako to ne učini sam, vlada ionako pokušava da ga ubije".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Поаро

    10. januar 2024 | 16:21

    То сам ја одмах рекао али ЈБГ-а нико ме није схватио озбиљно!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA