Vreme čitanja: oko 3 min.

Ivan bacio šerpu ključalog ulja na cimera Danijela: Hteo u zatvor, sav novac od kirije potrošio na drogu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ivan je u policiji ispričao da je razmišljao o masovnom ubistvu

  • 1
Lonac ključalog ulja, ključalo ulje Foto: Shutterstock

Ivan Bonaparte iz Istočnog Londona koji je bacio šerpu ključalog ulja na cimera, a planirao je i masovno ubistvo, osuđen je na šest godina zatvota, saopšteno je.

On je skovao plan kako da sebi obezbedi krov nad glavom i ode u zatvor jer je sav novac od kirije potrošio na drogu.

Ivan je u julu prošle godine u naletu besa šerpu sa ključalim uljem bacio na svog komšiju Danijela koji je zadobio opekotine opasne po život.

Četrdesetak minuta kasnije on je otišao u policijsku stanicu i priznao zločin, a takođe je rekao da poseduje i čekić.

On je ranije bio prijavljivan zbog nasilničkog ponašanja jer je bivšem cimeru pretio da će "biti jedan gej manje na svetu".

Ivan je takođe ranije bio prijavljivan zbog napada na druge osobe, a takođe je imao i zabrane prilaska.

On je kobnog dana šerpu ključalog ulja bacio na Danijela dok je okrenut leđima spremao večeru u kuhinji. Danijel je zadobio opekotine da deset odsto tela. Odmah je istrčao napolje i molio gazdu od kog iznajmljuju stan da pozove Hitnu pomoć i policiju. Danijel se zatim vratio u stan i pustio da mu hladna voda teče preko opekle kože na kojoj su se stvorili plikovi.

Kasnije je ispričao policiji da Ivan i on nisu razgovarali dva meseca. On je rekao da su se njih dvojica posvađala i u februaru prošle godine i da je Ivan čekićem polupao vrata jer je Danijel glasnije gledao TV.

Planirao masovni napad

Komšije su policiji ispričale da je Ivan bio agresivan i nepredvidiv i da su ga se plašili.

Tokom policijskog ispitivanja Ivan je rekao da je neko vreme bio depresivan, da je izgubio posao i da se plašio da će ostati bez krova nad glavom.

Rekao je da je šerpu sa ključalim uljem bacio jer je želeo da dobije dugu zatvorsku kaznu i pomoć od države.

"U trenutku kada sam krenuo da dižem šerpu srce mi je zadrhtalo jer sam znao šta ću da uradim. Znao sam da ću da mu napravim velike opekotine i ožiljke", rekao je on.

Ivan je zatim dodao da je kod sebe imao i čekić koji je spremio ukoliko ga Danijel slučajno napadne.

"Razmišljao sam o masovnom ubistvu, ovo što se dogodilo mi je pokazalo da sam sposoban da uradim nešto opasno", rekao je tada on.

Danijelu je u bolnici presađena koža sa butina na ramena i leđa. Nedeljama je imao jake bolove, a na licu, leđima, ramenima i nogama su mu ostali ožiljci. On je takođe u riziku da dobije opasnu infekciju jer mu ser koža i dalje ljušti.

"Dok sam bio u bolnici bio sam zbunjen, nisam znao zašto je to uradio. Ni o čemu nismo razgovarali pre nego što je ovo uradio. Ivan je pretnja za sve oko sebe. Uvek kada smo razgovarali bio je ubeđen da je on u pravu. Ako se oko nečega nismo složili, stalno je vikao i pretio", rekao je Ranijel.

Ivanov advokat rekao je medijima da se njegov klijent veoma kaje zbog onog što je uradio. On je objasnio da je Ivan na nedeljnom nivou trošio 150 evra na drogu i da nije imao novac za stanarinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    11. januar 2024 | 16:26

    "Hteo u zatvor" - ВИШЕ би био осуђен да је нешто ситно украо...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA