Vreme čitanja: oko 1 min.

Kruže snimci Jemena u plamenu: Ovako su Amerikanci i Britanci udarili na Hute

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brojni snimci kruže društvenim mrežama

  • 25

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija otpočele su u noći između četvrtka i petak napade na položaje Huta u Jemenu.

Početak akcije potvrdili su američki predsednik Džo Bajden i britanski premijer Riši Sunak, koji su rekli da je ova akcija odgovor na brojne napade Huta na komercijalne brodove u Crvenom moru.

Društvenim mrežama kruže snimci, čiju auteničnost nismo uspeli da potvrdimo, a na kojima se vide eksplozije nakon vazdušnih i udara sa mora.

Huti su tokom večeri saopštili da su pokrenuti napadi na Hodejdu i Sanu. Sana je glavni i najveći grad Jemena, dok je Hodejda dom glavne luke na Crvenom moru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    12. januar 2024 | 03:02

    Šta bi sa medjunarodnim pravom i odobrenjem SB Ujedinjenih Nacija? Jesu li ti Huti napali Amerikance pred njihovom kućom ili pred svojom? Šta traže Amerikanci desetinama hiljada kilometara daleko od svoje zemlje? Pritom, ne gadjaju oružane grupe Huta nego gradove i civile... ali u zapadnim medijima i vladama niko neće postavljati ta pitanja jer Amerika može sve. Rusi su posle 8 godina ubijanja Ruskog naroda u Donjeckoj republici niko neće pomenuti ni jedno ubijeno rusko dete a kamoli desetine hiljada ubijenih civila od strane ukrajinskih nacista i rešili su da sami zastite svoj narod na zemlji koja je oduvek bila Rusija. A Američki zlotvori ubijaju decu i civile iako su terali američke vojnike i ubice sa svojih teritorija. Još veća je tragedija što u Srbiji postoje izdajnici koji se dodvoravaju američkim satanističkim ubicama.

  • Sone

    12. januar 2024 | 06:21

    Gadovi americki sto ne udare tako misevi na rusiju..nego samo na slabije

  • BG

    12. januar 2024 | 07:16

    Ovo je samo jos jedan veliki politicki plus Trampu za predstojece izbore jer Bajden u svom mandatu zapoceo 3 rata ovaj je cetvrti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA