Vreme čitanja: oko 1 min.

Udala se bivša premijerka Novog Zelanda: Venčanje otkazano pre 2 godine zbog pandemije

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ardern (43) i Gejford (47) verili su se u maju 2019. i trebalo je da se venčaju početkom 2022. godine, ali je ceremonija otkazana zbog njenog pristupa pandemiji koja je podrazumevala brzo i odlučno delovanje protiv korona virusa

  • 0
Džasinda Ardern Novi Zeland Foto: Tanjug/AP

Bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern udala se danas za svog dugogodišnjeg partnera Klarka Gejforda na privatnoj ceremoniji.

Ona se venčala danas nakon što je otkazala ceremoniju u vreme korona virusa 2022, preneo je Rojters.

Ardern (43) i Gejford (47) verili su se u maju 2019. i trebalo je da se venčaju početkom 2022. godine, ali je ceremonija otkazana zbog njenog pristupa pandemiji koja je podrazumevala brzo i odlučno delovanje protiv korona virusa, što je omogućilo Novom Zelandu da zadrži nisku smrtnost.

Ona je postala globalna ikona levičarske politike i obavljala funkciju premijerke od 2017. do januara prošle godine. Ardern je jedna od samo dve žene koje su dobile bebu dok su bile na državnoj funkciji i vodila je svoju ćerku na sastanak Ujedinjenih nacija.

Džasinda Ardern Novi Zeland Foto: Tanjug/AP

Venčanje je održano u vinariji Kregi rejndž na istočnoj obali Severnog ostrva, oko 310 kilometara severno od glavnog grada Velingtona, saopštio je njen portparol.

Zvanične fotografije pokazuju nasmejanu Ardern u beloj haljini, dok je Gejford nosio crno odelo. Oni su se venčali pred oko 50 do 75 gostiju, objavio je sajt Staf.

Među gostima je bio i njen naslednik na mestu premijera Kristofer Lukson, kao i lider opozicije Kris Hipkins, piše "Nju Zeland herald".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA