Vreme čitanja: oko 1 min.

Porodice talaca započele 24-časovne aktivnosti povodom 100 dana od otmica Hamasa

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Organizatori protesta su rekli da je veliki broj svetskih lidera poslao poruke podrške koje će biti pročitane u nedelju

  • 0
Porodica Bibas u rukama Hamasa Foto: Tanjug/AP

Članovi porodica talaca koje drži Hamas započeli su 24-časovne aktivnosti povodom 100 dana njihovog zatočeništva, a desetine hiljada ljudi okupile su se u subotu uveče u Tel Avivu.

Organizatori protesta su rekli da je veliki broj svetskih lidera poslao poruke podrške koje će biti pročitane u nedelju, objavio je Tajms of Izrael.

Okupljenima je takođe rečeno da su svi izraelski lideri pozvani da govore, uključujući predsednika Isaka Hercoga i premijera Benjamina Netanijahua.

Francuski predsednik Emanuel Makron poslao je snimljenu poruku za miting u Tel Avivu.

Makron u poruci pominje Ejtana Jahalomija, Miu Šem i Ereza i Sahara Kalderona, oslobođene taoce koji imaju francusko državljanstvo, kao i Elija Toledana koji je ubijen nakon otmice 7. oktobra.

Makron je zatim pozvao na oslobađanje njihovih roditelja koje Hamas i dalje drži kao taoce - Ohada Jahalomija i Ofera Kalderona. Makron je istakao da će se Francuska i dalje zalagati za oslobađanje svih talaca koje drži Hamasi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA