Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbina izbacuju iz Švajcarske posle 33 godine: Duguje oko 350.000 evra, zemlja ga više puta upozorila

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Švajcarsku je došao sa 15 godina i tamo je živeo 33 godine. Ali sada je gotovo: savezni sud izbacuje Srbina iz zemlje

  • 10
Policija, Švajcarska Foto: HOT SHOTS / Alamy / Profimedia

Srbin (49) je proveo više od dve trećine svog života u Švajcarskoj, ali mu je posle 33 godine života u ovoj zemlji Savezni sud ukinuo dozvolu boravka. Lista zločina koje je počinio ovaj Srbin, koji živi u kantonu Argau je predugačka, prenose švajcarski mediji.

Srbin je došao u Švajcarsku 1990. godine, kada je imao 15 godina, u okviru ujedinjenja porodice. Dva puta se oženio zemljakinjom, a brak se oba puta raspao.

Međutim, mediji pišu da sada mora da napusti zemlju jer njegov način života nije bio u skladu sa zakonom - nagomilao je ogromne dugove i bio je upozoren od strane tadašnje imigracione policije 1998. i 2000.

Osuđen je za prevaru i 2015. kancelarija je zapretila da će mu oduzeti boravišnu dozvolu. 2021. godine ona mu nije produžena, a Srbin je prošao sve sudove i sada je poražen na saveznom sudu.

Njegov dug iznosi 282.000 franaka, plus neizmirena naplata dugova i tekuće zaplene u iznosu od 44.000 franaka (ukupno 326.000 franaka, odnosno oko 345.000 evra).

Njegova krivična evidencija je dugačka, pišu mediji - u njoj su navedena 32 prekršaja, uglavnom kršenja Zakona o strancima i drumskom saobraćaju, kao i zakona o naplati duga.

Savezni sud je u svojoj presudi došao do zaključka da je čovek imao bliske odnose sa Švajcarskom uprkos određenim integracionim deficitima.

Međutim, nije mogao da opravda svoj dug. Takođe, nema garancije da će on bilo šta promeniti u svom ponašanju, dodaje se u presudi.

Javni interes za okončanje njegovog boravka stoga nadmašuje privatni interes da ostane u Švajcarskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    17. januar 2024 | 12:19

    Јесу оно Швајцарци признали Косово као независну државу? И то 15-так дана након проглашења лажне државе противно свим међнародним актима права и повељи УНа! колико је Швајцарска тиме ошетила Србију? То је једна разбојничка джава, која краде и пљачка туђу имовину.

  • Bosna

    17. januar 2024 | 14:42

    Nije zapad za svakoga, pametni, radni kulturni uspiu svugdje a dangube, ljencuge prevaranti nigdje. Doci ce mu iz guze u glavu kad tad sta je uradio i sebe zafrkao. U vrijeme Yuge su bili najcenjeniji radnici u svijetu a sad neki danguba to unistava, nema tamo kumova ni koverti da se zataskaju kriminalnosti kao u ex Yugi sto cvjeta odavno.

  • Zoran

    17. januar 2024 | 13:15

    Ne znaju ovi ništa,kod nas bi dug bio 300 hiljada a kamata 700 hiljada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA