≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan republikanac odustao od kandidature za predsednika SAD: "Čestitam Trampu"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Čestitam Donaldu Trampu na pobedi u Ajovi i ostalim kandidatima koji su se takmičili i dobili podršku delegata", naveo je Asa Hačinson

  • 0
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši guverner Arkanzasa Asa Hačinson saopštio je danas da je odustao od kandidature za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, nakon što je na sinoćnjim unutarstranačkim izborima u Ajovi za njega glasao 191 birač (0,2 odsto).

"Čestitam Donaldu Trampu na pobedi u Ajovi i ostalim kandidatima koji su se takmičili i dobili podršku delegata", naveo je Hačinson, prenosi AP.

Dodao je da prekida svoju kampanju za predsednika SAD i da se vraća u rodni Arkanzas.

"Moja poruka o tome da sam principijelan republikanac s iskustvom koji govori istinu o trenutnom lideru nije prošla u Ajovi", naveo je Hačinson.

Asa Hačinson Asa Hačinson Foto: Tanjug/AP

U američkoj saveznoj državi Ajovi sinoć su održani prvi unutarstranački izbori za predsedničkog kandidata Republikanske stranke na kojima je za Trampa glasalo više od 50 odsto birača, dok je drugoplasirani Ron Desantis dobio podršku 21,2 odsto republikanaca, a Niki Hejli oko 19 odsto.

Na četvrtom mestu je Vivek Ramasvami sa 7,7 odsto, dok je Asa Hačinson petoplasiran sa podrškom 0,2 odsto republikanaca.

Ramasvami se pre Hačinsona povukao iz trke i najavio da će podržati Trampa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA