Vreme čitanja: oko 2 min.

Albanci ispalili 90 metaka u vlasnika pumpe? Otkriveno zašto nije imao obezbeđenje, u gepeku imao kalašnjikov

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zampunis je, kako tvrde izvori, imao "zakletog neprijatelja" iz jedne istočnoevropske zemlje, koji je "aktivan u Grčkoj"

  • 3

Grčka policija pomno istražje brutalnu likvidaciju vlasnika pumpe Vangelisa Zampunisa, koji je izrešetan u nedelju sa više od 90 metaka, a proverava se da li iza ovog jezivog ubistva stoje Albanci.

Načelnik policije izjavio je da su Vangelisa, koji je od ranije poznat vlastima, najverovatnije izrešetale ubice koje su došle sa Balkana, a sada se proverava svaki trag i svaki izvor, kako bi se utvrdilo da li albanska mafija stoji iza zločina.

Istovremeno, proverava se da li je nalog za likvidaciju dao neko od kriminalaca koji su uveliko iza rešetaka, a o koje se Zampunis "ogrešio".

Jedan od zatvorenika rekao je za grčki Star da se po zatvorima već raspituju o ljudima koji su poznavali Zampunisa, ali o drugima iz kriminalnog miljea, kako bi se otkrilo ko bi mogao da bude ubica, odnosno nalogodavac.

Prema njegovim rečima, u ćelijama vlada "smrt".

"Kada su u pitanju ovakve likvidacije niko ovde ne stavlja glavu na panj, jer ovde, da tako kažem, svako od nekoga zavisi, odnosno od velikih glavonja", rekao je anonimni zatvorenik.

Vlasti ispituju i da li je ubijeni nekako bio umešan u šverc cigareta, a Star navodi da je Zampunis imao "zakletog neprijatelja" iz jedne istočnoevropske zemlje, koji je "aktivan u Grčkoj".

Policija već pravi profil egzekutora, a prema pisanju medija, sve je više dokaza koji upućuju na to da su Albanci umešani u likvidaciju.

Podsećaju i da je automobil, koji ubica koristio da dođe i pobegne sa mesta zločina, ukraden u Milanu te da je, vrlo verovatno, stigao iz Albanije.

"Mnogi su ga želeli mrtvog"

Predsednik Unije policajaca Jorgos Kaliakmanis veruje da neki zatvorenik sigurno ima informacije o ubistvu.

Kako je rekao za SKAI, mnogi su želeli Zampunisa mrtvog i podsetio je da ovo nije prvi atentat na njega.

Policija sada češlja telefone ubijenog, odnosno dva aparata koja su pronašli kod njega i još tri telefona koje su pronašli u njegovoj kući i kancelariji. Nadaju se da će podaci iz telefona otkriti ko bi mogao biti ubica.

Istovremeno, proveravaju se repetitori, kako bi se proverilo da li je neko sa policijskog spiska bio kod mesta zločina kobne večeri, odnosno kod mesta gde je pronađeno spaljeno vozilo, koje su ubice koristile.

Navodno se traga za još jednim vozilom, koji je pratio ubice.

Proverava se i zašto Zampunis, koji je vrlo dobro znao da mu mnogi rade o glavi, nije imao obezbeđenje. Navodno je do nedavno imao telohranitelja, ali već duže vreme je išao sam. Spekuliše se da više nije nikom verovao, te da je strahovao da bi telohranitelj mogao da ga proda.

"Likvidacija trajala manje od 30 sekundi"

Podsetimo, jeziva likvidacija Vangelisa Zampunisa odigrala se u svega 28 sekundi. Na snimcima sigurnosnih kamera se vidi kako Vangelis ulazi u svoj džip, a nedugo potom iza njega se zaustavlja vozilo iz kojeg izlazi muškarac sa fantomkom i automatskim oružjem, koji potom ispaljuje kišu metaka u vozačev prozor.

Kamere su potom snimile kako ubica menja šaržer na kalašnjikovu, otvara vrata i puca u Vangelisa koji je već uveliko mrtav...

Navodno je policija kod mrtvog Zampunisa pronašla pištolj, a u gepeku i kalašnjikov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukodlak

    18. januar 2024 | 10:58

    I jos uvek se pise o ovoj likvidaciji ,a o likvidaciji nasih momaka pre par godina , Po BEOGRADU ,niko nista. A ubice slobodno setaju ,a nalogodavci se bave biznisom.????

  • Marko

    18. januar 2024 | 09:32

    90 metaka?????? E toga kad uhapse (ako uhapse) lepo mučiti što duže, eto 90 dana. Da skonča u najgorim mukama!!!! Koliko bolestan moraš biti da u nekog ispališ 90 metaka????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA