Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovatnoća od rata između Izraela i Libana "veća nego pre": Načelnik generalštaba IDF o kritičnoj situaciji

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Imamo mnogo lekcija iz borbi u Gazi, mnoge od njih su veoma relevantne za borbe u Libanu, a ima i onih koji se moraju prilagoditi", rekao je Herci Halevi

  • 0
Herzi Halevi, šef Izraelskih odbrambenih snaga, IDF Foto: Maya Alleruzzo / UPI / Profimedia

Načelnik generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) general-potpukovnik Herci Halevi kaže da je "verovatnoća rata na severu veća nego pre", javlja Times of Israel.

Obraćajući se trupama u severnom Izraelu, tokom vežbe koje simuliraju ofanzivu u Libanu, Halevi je rekao da IDF "povećava spremnost za borbu u Libanu".

"Imamo mnogo lekcija iz borbi u Gazi, mnoge od njih su veoma relevantne za borbe u Libanu, a ima i onih koji se moraju prilagoditi", rekao je on.

"Želimo da postignemo veoma jasan cilj u Libanu, da vratimo stanovnike na sever, sve zajednice na severu", rekao je Halevi, misleći na oko 80.000 Izraelaca koji su raseljeni zbog svakodnevnih napada Hezbolaha.

"Ne znam kada će se rat na severu dogoditi. Mogu vam reći da je verovatnoća da će se to desiti u narednim mesecima mnogo veća nego što je bila u prošlosti", rekao je Halevi.

"Mogu vam reći da mislim da počinjemo sa mnogo više prednosti", dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA