Vreme čitanja: oko 1 min.

Snežna oluja napravila haos u Nemačkoj: Ljudi zaglavljeni u vozilima, glavni putevi blokirani

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemačka meteorološka služba (DVD) očekuje više snega i upozorava da vozači od oblasti Ajfela i Kelna preko planina Rotar do Tiringije, moraju da se pripreme za ''uporne i ponekad jake snežne padavine''

  • 1
Nemačka, snežna oluja Foto: Tanjug/AP

Na stotine putnika zaglavljeno je u svojim vozilima na putevima u centralnoj nemačkoj državi Hesenu usled snežnih padavina koje su prekrile autoput, i koje su dovele do stvaranja gužvi i kolona vozila koje su se protezale kilometrima.

Policija nije mogla da proceni razmere haosa izazvanog snegom i koliko dugo će magistralni putevi biti blokirani, prenosi Bild.

U saveznoj državi Tiringiji je pored snega bilo i leda na putu, zbog čega je veliki broj auto-prevoznika odložio svoja putovanja, a navodi se da bi situacija mogla da se popravi u toku jutra.

Nemačka meteorološka služba (DVD) očekuje više snega i upozorava da vozači od oblasti Ajfela i Kelna preko planina Rotar do Tiringije, moraju da se pripreme za ''uporne i ponekad jake snežne padavine''.

U susednoj Francuskoj, pogotovo u severnim oblastima, na snazi ostaje narandžasti meteo-alarm, i nadležni apeluju na vozače da ne kreću na put.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    18. januar 2024 | 09:05

    Ma to se planeta pregrejala ,bas je toplo..i kad je hladno oni preko medija forsiraju Pricu da je pregrejana i ubede masu. Licemeri obicni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA