Vreme čitanja: oko 1 min.

Polubrat Antonija Kasana je član bande koja je pljačkala kuće: Nosili ženske perike, imali pomoć jedne osobe

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kriminalistička struktura je, prema navodima nadležnih, bila "sklona upotrebi pretnji i nasilja prema žrtvama, sa isključivom svrhom prisvajanja veće količine novca i vrednih predmeta koje su žrtve držale u sefovima u njihovim domovima"

  • 0

Polubrat bivšeg italijanskog fudbalera Antonija Kasana, Đovani Kasano, uhapšen je zajedno sa još sedam osoba zbog sumnje da je deo grupe specijalizovane za pljačke kuća između provincija Bari i Barleta-Andrija-Trani.

Tri osobe su završile u zatvoru, a pet u kućnom pritvoru.

Među njima je i Đovani Kasano (52) iz regiona Apulija, sa kojim Antonio Kasano, bivši plejmejker Barija, Rome, Intera, Milana i Sampdorije, već neko vreme nije imao kontakt, pišu italijanski mediji.

Antonio Cassano Foto: Profimedia/PHILIPPE DESMAZES/AFP

Prema rekonstrukciji, banda je koristila ključeve ukradene od žrtava ili kopirane zahvaljujući saučesništvu vlasnika gvožđare, kome su dostavljene fotografije ključeva.

Uz pomoć njih članovi bande su ulazili u kuće maskirani, a na sebi su imali ženske perike, zaštitne maske, šešire i fantomke.

Kriminalna banda je planirala i provaljivala u kuće, krala stvari iz domova i iz automobila, skladištili su ukradenu robu, a bavili su se i falsifikovanjem.

Kriminalistička struktura je, prema navodima nadležnih, bila "sklona upotrebi pretnji i nasilja prema žrtvama, sa isključivom svrhom prisvajanja veće količine novca i vrednih predmeta koje su žrtve držale u sefovima u njihovim domovima".

Osumnjičeni su takođe koristili ukradene automobile velike snage, dvosmerne radio i ometače frekvencija, creva i drugi alat za sečenje i provalu.

Prošlog oktobra od Đovanija Kasana je oduzeta imovina u vrednosti od oko milion evra, što je rezultat čitavog niza nedozvoljenih radnji, uključujući krađe, primanje ukradene robe, pljačke i iznude, takođe uz upotrebu nasilja i upotrebe oružja.

Kasano je već bio osuđen na skoro sedam godina zatvora zbog primanja ukradene robe, krađe, pljačke, nasilja i pretnji javnom službeniku, utaje i trenutno mu se sudi za razne krađe počinjene širom regiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA