Vreme čitanja: oko 1 min.

Hercog: Normalizacija odnosa sa Saudijskom Arabijom važna za prekid rata

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izjava izraelskog predsednika usledila je za nedavnom izjavom šefa saudijske diplomatije, princa Fajzala bin Farhana u Davosu da se Rijad slaže da "mir u regionu uključuje mir u Izraelu"

  • 0
Isaac Herzog Isak Hercog, polaganje predsedničke zakletve, Israel President Foto: Tanjug/AP

Izraelski predsednik Isak Hercog izjavio je danas u Davosu da je normalizovanje odnosa Izraela i Saudijske Arabije ključni element u okončanju rata s Hamasom i predstavljalo bi promenu za ceo Bliski istok.

"Situacija je još uvek je osetljiva, krhka i biće potrebno puno vremena, ali mislim da je to, zapravo prilika da se krene napred u svetu i regionu ka boljoj budućnosti", rekao je Hercog na Svetskom ekonomskom forumu, kako prenosi AP.

Izjava izraelskog predsednika usledila je za nedavnom izjavom šefa saudijske diplomatije, princa Fajzala bin Farhana u Davosu da se Rijad slaže da "mir u regionu uključuje mir u Izraelu".

On je, takođe, izjavio da bi Saudijska Arabaija "sigurno" priznala Izrael kao deo šireg političkog sporazuma, navela je američka agencija.

"Ali to se može dogoditi jedino kroz mir za Palestince, kroz palestinsku državu", istakao je Bin Farhan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA