Vreme čitanja: oko 1 min.

Bukvari i lektire za 1600 srpskih đaka u Minhenu i Štutgartu

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gde god živeli u budućnosti nikada ne zaboravite da ste Srbi i da je Srbija vaša zemlja, poručio je ministar Milićević

  • 0
Srpski bukvari za đake u Minhenu i Štutgartu Foto: Milica Gajović

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević danas je u Minhenu uručio bukvare i lektire za ukupno 1600 učenika srpskih dopunskih škola koji nastavu pohađaju u nemačkim pokrajinama Bavarska i Baden Virtemberg.

Ministar se u pratnji generalnih konzula u Minhenu Božidara Vučurevića i Štutgartu Dragana Dimitrijevića sastao sa učiteljicama dopunskih škola, a zajedno sa koordinatorkom nastave Tatjanom Hot prisustvovao je i času srpskog jezika za najmlađe đake u parohijskom domu hrama Svetog Jovana Vladimira u Minhenu.

"Gde god živeli u budućnosti nikada ne zaboravite da ste Srbi i da je Srbija vaša zemlja. Učite srpske običaje, čuvajte srpski identitet, dolazite u crkvu da naučite sve o našoj veri... Crkva je uvek bila stožer okupljanja i jedinstva našeg naroda. Bićete jaki samo onoliko koliko ste jedinstveni. Jezik, tradicija, kulturna baština – to su simboli jednog naroda. Ako nema tih simbola nema ni našeg naroda", rekao je ministar Milićević, koji je posebno zahvalio protojereju Bojanu Simiću na doprinosu koji SPC u Minhenu daje srpskim dopunskim školama.

"Opredeljenje države Srbije je da obezbedimo bukvare za sve prvake u dopunskim školama i da obezbedimo lektire za sve učenike starijih razreda. Naš cilj je da vam približimo Srbiju i da je još više zavolite,

kad završite škole i fakultete da se vratite u Srbiju da znanje koje ste ovde stekli iskoristite u svojoj otadžbini", rekao je ministar i posebno istakakao da se broj dece u srpskim dopunskim školama u Nemačkoj

povećava iz godine u godinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA