Vreme čitanja: oko 1 min.

Napad ukrajinskih dronova obustavio rad ruske fabrike Novatek

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napad je bio specijalna operacija ukrajinskih snaga bezbednosti

  • 1
Dron Foto: Shutterstock/erdem arslan

Ruska fabrika Novatek, koja se nalazi na obali Baltičkog mora, obustavila je rad nakon napada ukrajinskih dronova , prenosi Blumberg pozivajući se na neimenovane zvaničnike u Kijevu.

Izvor je naveo da su ukrajinske snage napale fabriku dronovima. Nakon napada u kojem nije bilo žrtava, fabrika za preradu gasnog kondenzata u Ust-Luzu obustavila je sve tehnološke operacije. "Požar je bio rezultat spoljnog uticaja", navodi se u saopštenju Novateka.

Lokalni medij "Fontanka# javio je da su bespilotne letelice rano jutros po lokalnom vremenu pogodile objekat u Lenjingradskoj oblasti, iako Ministarstvo odbrane Ruske Federacije nije izvestilo o napadima u toj oblasti.

Ust-Luga je jedna od dve glavne luke za izvoz energije iz Ruske Federacije u Baltičko more, a nalazi se oko 130 kilometara jugozapadno od Sankt Peterburga, rodnog grada predsednika Vladimira Putina, i nedaleko od granice sa Estonijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kale

    22. januar 2024 | 16:43

    Kazem ja da Rusi mlako ratuju, malo, malo pa ih Ukri pecnu i to ozbiljno. Da vidimo sta ce sad biti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA