Vreme čitanja: oko 1 min.

Donald Tusk doputovao u Kijev

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijer Poljske stigao u prestonicu Ukrajine

  • 3
Poljska Varšava protesti Foto: Tanjug/AP

Poljski premijer Donald Tusk doputovao je danas u ukrajinsku prestonicu Kijev, kako bi pružio podršku zemlji koja se približava dvogodišnjici od izbijanja sukoba sa Rusijom, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Uz vest je objavljen i video snimak na kome se vidi da je novoizabrani lider poljske stigao na železničku stanicu u Kijevu, prenosi Rojters.

Od početka sukoba sa Rusijom, Varšava se pokazala kao jedan od njenih ključnih saveznika, a poseta poljskog premijera poklapa se sa praznikom Dana jedinstva Ukrajine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    22. januar 2024 | 12:22

    Jedino što ste zaboravili da napišete koju to pomoć daje Ukraini, 2,5 miliona ukrainaca iz zapadne Ukraine dobili poljsko državljanstvo i čekaju dan da se spoje sa Poljskom, izbeglice koje rade za 1€ sat najgore poslove, i prostitutke od 16 do 23 godine koje su najtrazenija roba,tj.puna ih je i Poljska a i Evropa

  • alex 06

    22. januar 2024 | 14:39

    E sad je Ukrajina jedinstvena ko nikad do sad..

  • eNL

    23. januar 2024 | 11:06

    ovaj Tusk ima stari disk i program u glavi, tako da je velika greška što je postavljen na čelu poljske vlade. Rešenje za ove sukobe je prosto, treba izbaciti i sve u pritvor oterati ove što hoće da se biju , ovo ne važi za Putina, i postaviti normalne ljude koji će da razgovaraju i mirnim putem se dogovore o svemu gledajući svako interese svoje zemlje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA