Vreme čitanja: oko 2 min.

Potvrđeno: Ruski bogataš i njegova supruga stradali u padu aviona, posada preživela

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na letu su osim bračnog para bili pilot, kopilot i dvoje lekara

  • 0
Pokret otpora u Avganistanu Foto: Tanjug/AP

Ruski bogataš Anatolij Evsjukov i njegova supruga Ana poginuli su u padu aviona juče u Badakšanu u Avganistanu, potvrdila je ruska ambasada u toj zemlji.

"U letelici je bilo šest ljudi. Nažalost, dvoje je poginulo prilikom pada. U pitanju je bračni par Evsjukov. Izražavam najdublje saučešće porodici i prijateljima stradalih", rekao je Dmitrij Žirnov, ruski ambasador u Kabulu.

U avionu su bili pilot, kopilot i dvoje lekara i oni su preživeli pad letelice. Žirnov je rekao da su prebačeni u Kabul i da se nada da će uskoro biti vraćeni svojim kućama.

I dalje traje istraga o uzrocima pada aviona. U pitanju je bio avion Falcon 10, koji je služio kao medicinski avion, za transport teško obolelih pacijenata.

Navodno je Ana Evsjukova razbolela tokom odmora na Tajlandu, i bilo je potrebno da bude nakačena na respirator, zbog čega je Anatolij unajmio avion da ih vrati za Rusiju.

Njihovom sinu Vitaliju (41) nije bilo dozvoljeno da uđe u avion jer samo jedan pratilac pacijenta može da bude u letelici. On je bio na redovnom letu za Moskvu, a onda je nakon sletanja čuo za tragediju.

Navodno je avion u kojem su bili Evsjukovi sleteo na dopunu goriva u Indiji, ali prema ruskom mediju ''Šot'', pilot je prijavio probleme sa motorom i gorivom tokom preleta preko Avganistana.

Posada je obavestila kontrolu leta o problemu sa gorivom oko 19.05 po lokalnom vremenu u subotu i tražila je da sleti u Tadžikistan. Jedan motor je otkazao u 19.19, a drugi deset minuta kasnije, kada je avion nestao sa radara u 19.30 po lokalnom vremena, na oko 55 kilometara od aerodroma Kulob u Tadžikistanu.

Kako pišu mediji Anatolija Evsjukova je bio odlikovao ruski predsednik Vladimir Putin za "odvažan" rad u izgradnji ekonomije u regionu Rostov, gde je bio guverner.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA