≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojku koja je umrla u Beogradu maltretirali zbog izgleda: Nadala se da će joj operacija promeniti život

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Morgan je otputovala u Tursku na operaciju želuca puna nade da će to staviti tačku na maltretiranje zbog težine koje joj je uništilo život. Nažalost, umrla je u Beogradu nakon što joj je pozlilo u avionu tokom povratka kući

  • 1
Morgan Ribeiro Printskrin: TikTok

Morgan Ribeiro (20), koju su godinama maltretirali zbog njenog izgleda, umrla je u Beogradu nakon neuspele operacije smanjenja želuca u Turskoj.

Morgan je pozlilo u avionu dok se iz Istanbula vraćala kući sa dečkom Džejmijem. Avion je hitno sleteo u Beograd, gde je otkriveno da je dobila infekciju i da joj je tanko crevo presečeno tokom operacije želuca, koja je koštala 3.000 evra. Morgan je umrla 13. januara.

Kako piše Mirror, Morgan je otputovala u Tursku na operaciju želuca puna nade da će to staviti tačku na maltretiranje zbog težine koje joj je uništilo život.

Nekoliko dana pre operacije, objavila je poslednji snimak na TikToku.

"Moj poslednji post pre operacije smanjenja težine - vidimo se na drugoj strani", piše na snimku.

Operacija je obavljena 5. januara, a tri dana kasnije pustili su je da se vrati za London. Mladoj devojci pozlilo je u avionu gde je doživela septički šok i let je morao da bude preusmeren za Beograd, gde je, uprkos naporima naših lekara, umrla 13. januara.

Doktori u Srbiji rekli su njenom dečku Džejmiju da joj je presečeno tanko crevo. Uklonili su joj 10 centimetara tankog creva i nadali se da će se izvući.

Međutim, 9. januara Morgan je doživela srčani udar i umrla je četiri dana kasnije u 4 ujutru.

To je bio prvi put da je Morgan otputovala u inostranstvo, piše Mirror.

Morgan je u septembru imala virtuelne konsultacije sa kompanijom koja povezuje potencijalne pacijente sa operacijama u inostranstvu. Džejmi se prisetio da je bolničko osoblje govorilo o proceduri, ali ne i o opasnostima.

Rekao je da je Morgan poslušala savet lekara da ostane pokretna nakon operacije, ali je medicinska kompanija navodno rekla da nije sledila savet da hoda i ostane hidrirana.

Otac devojke Ričard rekao je da je njeno telo vraćeno u Veliku Britaniju i da bi druga obdukcija mogla da bude obavljena tamo pored one u Srbiji.

Poznato je da je najmanje 25 Britanaca umrlo nakon medicinskih procedura u Turskoj od januara 2019. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji snimak devojke koja je umrla u Beogradu nakon operacije u Turskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    23. januar 2024 | 13:26

    Zdravstvo je u katastrofalnom stanju ali pre svega zbog osoblja i to lekara , suprugu su mi 1991 u Prokuplju širi polomljenom iglom i brisali krpama a tražili su novac da kupe materijal za porođaj. Da ne pričam o urologija u Nišu mislim na ambulantu bruka i sramota od ponašanja osoblja do zakazivanja pregleda . Očekivao sam mnogo više reda od ministarstva zdravlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA