Vreme čitanja: oko 2 min.

Uznemirujuće: Mili (1) ispekla lice tabletama za mašinu za sudove, moguće da će trajno izgubiti vid

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mili je trenutno na lečenju zbog potencijalno trajnog oštećenja vida kao posledice pucanja kapsule za mašinu za sudove koje su je opekle po licu i očima

  • 0
Kelly Spampinato Foto: Kelly Spampinato

Mlada mama Keli Spampinato iz Bristola ne može da oprosti sebi što je jednogodišnju ćerku ispustila iz vida na samo nekoliko minuta zbog čega je devojčica od tableta za mašinu za sudove zadobila opekotine trećeg stepena i povredu oka koja može dovesti do gubitka vida.

Mili je trenutno na lečenju zbog potencijalno trajnog oštećenja vida kao posledice pucanja kapsule za mašinu za sudove koje su je opekle po licu i očima.

Majka je apelovala na sve roditelje koji drže tablete za mašinu za sudove ispod sudopere da to više ne rade kako bi zaštitili svoju decu.

Kelly Spampinato Foto: Kelly Spampinato

"Trebalo bi da postoji neka vrsta brave. Zavisi od pakovanja, neka teško i ja otvorim, ali ova kartonska se lako otvaraju", rekla je majka otkrivajući da su tablete koje sada koristi prešle sa plastičnog na kartonsko pakovanje koje se lako otvara.

Keli nije ni slutila da će se naizgled bezazlena situacija pretvoriti u ovakav problem jer njena ćerka nikada nije pokazivala veliko interesovanje za ove tablete.

"Svi znamo koliko su opasne, ali nikada nisam mogla da pojmim da ovako nešto loše može da se desi. Mnogi ljudi ih drže ispod sudopere, ali kada čuju ovu priču, možda ih pomere", rekla je Keli, prenosi Mirror.

Kelly Spampinato Foto: Kelly Spampinato


Dok je usisavala sobu, majka je čula vrisak, a kada je utrčala u kuhinju, imala je šta da vidi. Njena ćerka imala je opekotine preko lica i očiju.

"Pretpostavila sam da je htela da stavi tabletu u mašinu, i verovatno ju je stisnula, nakon čega sam čula vrisak", dodala je.

Majka joj je odmah ranu isprala, pozvala Hitnu pomoć, a kada su stigli u bolnicu devojčici je pružena neophodna medicinska pomoć.

Kelly Spampinato Foto: Kelly Spampinato

Devojčica je sve vreme vrištala od bolova, a kako majka kaže najviše je mučilo što ona nije "ništa mogla da učini da taj bol nestane".

Sa klinike u Bristolu, koja je zadužena za oporavak očiju male devojčice, kažu da je ovo četvrti slučaj u roku od nedelju dana sa istim problemima.

"Nije otvorila oči otkad se to dogodilo. U sredu sam otišla u očnu bolnicu, sestra je pregledala Mili oči i dala nam antibiotike. U četvrtak sam znala da nije dobro. Oči joj se nisu otvarale, plakala je, bilo joj je bolno i bila je stvarno pospana, što joj uopšte nije nalik. Tako da sam se ponovo vratili u očnu bolnicu", rekla je majka.

"Ona trenutno živi u mračnom svetu, gde je toliko uplašena da očigledno ne vidi ništa. Stalno pričam sa njom, govorim joj da sam ovde", objasnila je.

"Pije jako puno steroida i antibiotika za svoje oči, a mi još uvek nismo sigurni da li će moći da vidi", zaključila je Keli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA