Vreme čitanja: oko 1 min.

Sveštenik osuđen na 2 i po godine zatvora zbog zlostavljanja dečaka: Užas u Vatikanu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Martineli je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje, dok je kolega Enriko Radiče optužen da nije zaustavio nezakonite radnje Martinelija i da ga nije prijavio nadređenima, rekli su tužioci

  • 4
Stipo Vinojčić katolička crkva Kragujevac Foto: Mateja Beljan

Vatikanski apelacioni suda osudio je danas katoličkog sveštenika na dve i po godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloletnika tokom crkvenog seminara za mlade pre više od deset godina.

Presuda svešteniku Gabrijeleu Martineliju u slučaju poznatom i kao "slučaj papinih dečaka iz hora" prva je presuda za zlostavljanje u Vatikanu, prenosi Ansa.

Martineli je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje, dok je kolega Enriko Radiče optužen da nije zaustavio nezakonite radnje Martinelija i da ga nije prijavio nadređenima, rekli su tužioci.

Radiče i Martineli su prethodno oslobođeni optužbi, dok je ovaj put dokazano da je Martineli zlostavljao dečaka u horu u periodu između 2010. i 2012. godine.

Rimski tužioci takođe podižu optužnice protiv još dva muškarca, čiji su identiteti za sada nepoznati, dodaje Ansa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    25. januar 2024 | 06:28

    Franciskoooo, pedofili su svuda oko tebe !!!

  • aaauu

    25. januar 2024 | 01:47

    slika iznad teksta crno ispod noktiju

  • Mira

    25. januar 2024 | 12:42

    Dokle smo dosli? Sve vise bolesnika? Cuvajte decu! Prijavljujte svaki vid nasilja! I majmanja naznaka nekom moze spasiti zivot. Deca su u pitanju? Koliko li samo zbog straha cuti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA