Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi detalji u slučaju dečaka koji je umro tokom letovanja u Egiptu: Doktoru koji ga je lečio preti optužnica?

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dok je italijanski sudija zatvorio istragu, ona se nastavlja u Egiptu, a u centru pažnje tamošnjih vlasti jeste lokalni doktor koji je lečio dete

  • 0
Andrea Mirabile Antonio Rosalia dečak trovanje Šarm el Šeik Egipat Foto: Privatna arhiva

Istraga smrti Andrea Mirabile, 6-godišnjeg italijanskog dečaka koji je umro 2022. godine tokom letovanja u Šarm el Šeiku, zatvorena je u Italiji, dok se istraga protiv lokalnog doktora u Egiptu nastavlja.

Istragu o smrti dečaka iz Palerma koji je umro u Šarm el Šeiku dok je bio na odmoru sa roditeljima u luksuznom odmaralištu, zatvorio je sudija za preliminarnu istragu u Palermu.

Razrešenje je zatražilo javno tužilaštvo u Palermu prošlog avgusta. Međutim, istraga egipatskih sudija o lokalnom lekaru koji je lečio dete još uvek je u toku i trebalo bi da se završi zahtevom za podizanje optužnice.

Andrea Mirabile Antonio Rosalia dečak trovanje Šarm el Šeik Egipat Foto: Privatna arhiva

Nakon žalbe roditelja, tužioci su imenovali grupu konsultanata da utvrde uzroke smrti dečaka. Prema rečima stručnjaka, lekar na klinici nije blagovremeno i efikasno rešio patologiju, nakon što je posle prvih simptoma pregledao žrtvu, a zatim se ograničio na prepisivanje lekova protiv trovanja hranom.

Samo dan nakon pregleda, kada je njegovo stanje već bilo kompromitovano, Andrea je hospitalizovan. Stanje dehidracije zbog teške dizenterije koja ga je pogodila bilo je, međutim, tada preozbiljno. Egipatski stručnjaci došli su do istih zaključaka.

Andrea i njegovi roditelji počeli su da se osećaju loše nekoliko dana nakon dolaska u Egipat. Prema doktorima na klinici, njih troje su patili od trovanja hranom.

Dok je dečakova majka Rozalija, koja je tad bila u četvrtom mesecu trudnoće, imala blage simptome, stanje njenog sina i muža se brzo pogoršalo.


Andrea je preminuo odmah nakon dolaska u bolnicu u Šarm el Šeiku, uprkos naporima doktora da ga spasu.

Otac je, međutim, prevezen u Palermo avionom koji je omogućila kompanija u kojoj je par imao zdravstveno osiguranje pre polaska i odveden je na intenzivnu negu sa ozbiljnim problemima sa bubrezima. Bio je lečen i otpušten je nekoliko dana kasnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA