Vreme čitanja: oko 4 min.

Ispovest supruge mladog stolara, kojeg je žena prijatelja krvnički ubila na ulici: "Videla sam sve sa terase"

I. N.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Shvatila sam da nešto nije kako treba kada sam ga čula kako viče: 'Pusti me! Pusti me!'. Shvatila sam da ga neko napada. Nije bilo nikog okolo da mu pomogne. Krenula sam da trčim dole, ispričala je Sakisova supruga za medije

  • 0
Sakis Nikolau,  Σάκη Νικολάου, ubistvo Halkida Foto: Privatna arhiva

Supruga Sakisa N. (43) stolara koji je brutalno ubijen u subotu ujutru ispred svoje kuće u Halkidi, ispričala je sve detalje zločina koji je posmatrala sa terase. Za ubistvo se sumnjiči 38-godišnja žena Sakisovog prijatelja iz detinjstva, a motiv i dalje nije najjasniji.

"Shvatila sam da nešto nije uredu tek kada sam ga čula kako viče: 'Pusti me! Pusti me!' Počela sam da vrištim jer sam shvatila da ga je neko napao", započinje priču Sakisova supruga, koja je sa terase gledala kako joj muža ubijaju nasred ulice.

Kaže da je to jutro njoj i Sakisu počelo kao i svako drugo.

"Probudili smo se, on se obukao i kako je bila subota, trebalo je da nam dođu neki prijatelji. Ja sam počela da spremam kuću za goste. On mi je ostavio pare na stolu, zagrlio me, poljubio i izašao... Uvek bi izašla na terasu kad on krene. Videla sam da ide do auta, otvara vrata, kreće da seda unutra, da zatvara vrata... A onda su odjednom vrata opet otvorena. Vidim ga kako izlazi, mlati rukama. Nije mi bilo jasno...", priča Sakisova supruga detalje od kobne subote.

Potom je usledio horor.

"Shvatila sam da nešto nije kako treba kada sam ga čula kako viče: 'Pusti me! Pusti me!'. Shvatila sam da ga neko napada. Nije bilo nikog okolo da mu pomogne. Krenula sam da trčim dole, mislila sam da ga neko pljačka... Ne mogu da govorim o tome šta sam videla kada sam sjurila dole... To nikom ne sme da se dogodi...", ispričala je Sakisova supruga.

Kaže da ženu koja joj je ubila muža u prvi mah nije prepoznala.

"Nisam... Posle me je i policija sklonila. Nisam je prepoznala ni kad su je stavili u kola i kad su okretali auto tu ispred mene. Pokušavala sam da shvatim šta se dogodilo...", priča supruga.

Da je Sakis stradao od ruke žene njegovog druga iz detinjstva shvatila je tek kada su je odveli u policijsku stanicu.

"Tek kada su mi u policiji rekli njeno prezime odnosno prezime njenog muža sve mi je bilo jasno...", ispričala je Sakisova žena.

Ona je demantovala tvrdnje roditelja osumnjičene za ubistvo da ju je Sakis silovao pre 15 godina. Ističe da je ta žena koja je na kraju i ubila Sakisa bila opsednuta njime.

"Moj suprug mi je rekao da ga ta žena proganja. To je bilo krajem 2021. Rekao mi je da ga zove... Bilo je sve to ludo. Ja nisam videla poruke. Došao bi kući i rekao bi mi da ga je opet zvala. Videla sam i ja kada ga zove. Govorila sam mu da se ne javlja. Pričali smo o svemu tome i tad i s obzirom na odnos koji je imao sa njenim mužem smatrali smo da te stvari treba prijateljski da se reše. Bilo je toksično, želeli smo samo da se to završi. Sakis mi ništa nije rekao da se posle toga događalo", tvrdi supruga.

Podsetimo, žena koja se sumnjiči da ubila Sakisa, danas je satima davala iskaz u tužilaštvu, a kako je rekla, nije imala nameru da ubije.

"Nisam htela to da uradim. Izvinjavam se njegovoj porodici", rekla je navodno tokom saslušanja, prenose grčki mediji.

Jeziv zločin dogodio se 20. januara oko 8 sati ujutru. Osumnjičena je Sakisa čekala kod kola i zadala mu više uboda sa najmanje dva noža. Policija je jednu oštricu pronašla u leđima žrtve, dok je druga, sva krvava, bila bačena kraj kola.

"Tata, iskupila sam se"

Roditelji osumnjičene za ubistvo rekli su da ne mogu da veruju da je njihova ćerka počinila zločin.

Tvrde i da je trpela nasilje od supruga, te da su je videli sa modrim okom. Otac je rekao da mu je nakon zločina ćerka rekla: "Tata, iskupila sam se. Tri godine sam patila jer sam optužena za nešto što nisam uradila, a to više nisam mogla da trpim". Potom mu se izvinila što je njemu i majci nanela bol.

Policija veruje da će ključni svedok u ovom slučaju biti suprug osumnjičene i koji bi trebalo da objasni kakvu su tačno vezu imali Sakis i njegova žena.

Podsetimo, advokat porodice ubijenog Sakisa rekao je ranije da je Sakis hteo tu ženu da prijavi za nasilje i traži zabranu prilaska. Sve se to dogodilo nekih šest meseci nakon Sakisove svadbe, a na kojoj je gost bila žena koja ga je ubila.

Nekih pet meseci posle svadbe Sakis je, prema rečima njegovog advokata, sa suprugom došao da kaže da je žrtva progona i da za ženu, koja se sad sumnjiči za njegovo ubistvo, traži zabranu prilaska.

Međutim, kako je naveo advokat, Sakis je tad "razgovorao sa svojim drugom, suprugom osumnjičene, te su "ispeglali" stvar, pa ga ova više nije proganjala, sve do ove subote, kada ga je izbola sa dva noža u 8 sati ujutru, kada je krenuo na posao.

Sakis je sahranjen juče u rodnom selu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA