Vreme čitanja: oko 2 min.

Zevs bio miran i umiljat, pa napao vlasnika i prolaznika: Policija reagovala, na kraju upucali psa

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zevs je bio ovde sa vlasnikom pre napada, uvek je delovao smireno i prijateljski. Izgledao je kako da se uvek dobro ponaša", rekao je prodavac

  • 0
Pas nagrada prodavac u radnji Printskirn: Dailymirror

XL bulija po imenu Zevs ubila je škotska policija jer je divljački napao dvojicu muškaraca samo nekoliko minuta nakon što je bio "umiljat i sladak dok je molio za nagradicu u vidu keksića".

Kako ističu britanski mediji, nadzorne kamere snimile su psa, koji je bio veoma umiljat dok je sa vlasnikom bio u jednoj lokalnoj radnji. Zevs je mahao repom i skočio na pult kod prodavačice kako bi dobio poslasticu.

Vlasnik Vilijam Hanter vodio je psa na povocu dok je bio u radnji i milovao ga po glavi. Međutim, nekoliko minuta nakon što je zabeležen ovaj snimak, pas je pomahnitalo napao svog vlasnik i još jednog prolaznika.

Hanter, za koga se veruje da je bio u kasnim 40-im, prebačen je u bolnicu nakon napada sa teškim povredama donjih ekstremiteta. Njegovo stanje je trenutno nepoznato.

Drugi čovek kojeg je pas napao je prošao sa lakšim povredama i trenutno se nalazi u bolnici.

Prodavac Numan Saifi rekao je da je šokiran ovim događajima s obzirom na to da je samo nekoliko minuta pre napada pas bio kod njega u radnji.

"Zevs je bio ovde sa vlasnikom pre napada, uvek je delovao smireno i prijateljski. Izgledao je kako da se uvek dobro ponaša", rekao je prodavac.

"Svaki put bi skočio na tezgu po poslasticu i imao je nevinu njuškicu", dodao je.

Vlasnik prodavnice je rekao da je Zevs imao razne ožiljke po telu zbog čega se može zaključiti da nije baš dobro tretiran u prošlosti.

Meštani, koji su svedočili policijskoj akciji hvatanja psa, rekli su da je Zevs više puta izboden nožem, pa čak i napadnut od strane policajca pre nego što su morali da ga upucaju kako bi spasili vlasnika kojeg je u tom trenutku napao.

"Policija je vlasniku bacila nož, da ga ubode, ali to psa nije umirilo niti oteralo od njega", rekao je jedan svedok.

Škotska policija je potvrdila da su psa ubili specijalizovani naoružani policajci nakon što je takođe pokušao da napadne policajca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA