Vreme čitanja: oko 2 min.

Tramp ozbiljno zapretio onima koji podrže 'Ptičji mozak': "Od ovog trenutka..."

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ne želimo ih i nećemo ih prihvatiti, jer stavljamo Ameriku na prvo mesto i uvek ćemo!"

  • 0
Nikki Haley Niki Hejli Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Nakon obećanja Niki Hejli da će se boriti u kampanji nakon drugog uzastopnog poraza od Donalda Trampa u primarnoj trci Republikanske stranke, bivši predsednik SAD je zapretio svima koji budu davali donacije njegovoj stranačkoj rivalki.

Dan nakon Trampove pobede u Nju Hempširu, on je na društvenim mrežama opisao Hejli kao "veoma lošu za Republikansku stranku", a "ne onu koja će se boriti protiv svetskih lidera", piše Rolling Stone.

Činilo se da su njegove reči u suprotnosti s izjavama koje je davao 2017. dok je bio na funkciji predsednika, a nakon što je imenovao Hejli za ambasadorku u Ujedinjenim nacijama - što je uloga koja je zahtevala da bivša guvernerka Južne Karoline radi sa svetskim liderima.

Ipak, uprkos tome što je prethodno hvalio Hejli da ima "iskustvo u okupljanju ljudi bez obzira na poreklo ili partijsku pripadnost", Tramp je u sredu uveče pribegao prozivanju imena u postu na svojoj društvenoj mreži Truth Social i tvrdio da neće prihvatiti sredstva od bilo koga ko bude donirao kampanji njegove protivnice, koju je nazvao "Ptičjim mozgom".

"Svako ko da doprinos 'Ptičjem mozgu', od ovog trenutka pa nadalje, biće trajno uklonjen iz MAGA kampa", napisao je Tramp. "Ne želimo ih i nećemo ih prihvatiti, jer stavljamo Ameriku na prvo mesto i uvek ćemo!"

Njegovi napadi na Hejli su se pojačali nakon njenog odbijanja da istupi iz trke za republiksnakog kandidata na predsedničkim izborima u novembru, i pored poziva Trampa i nekih njegovih saveznika da stane iza njega.

U utorak, predstavnica Mardžori Tejlor Grin (R-Ga.) rekla je za MSNBC da će "potpuno iskoreniti" svakog republikanca koji nije voljan da se "prilagodi" Trampovoj politici.

Hejli je rekla da planira da ostane u trci do marta i da se kandiduje da postane predsednički kandidat republikanaca u Južnoj Karolini, gde je bila guvernerka.

"Nije me briga koliko želite da krunišete Donalda Trampa", rekla je za Fox News.

"Na kraju krajeva, to nije ono što Amerikanci žele. Amerikanci žele izbor."

U postu na platformi X (Tviter) koji je odgovarao na Trampove komentare u sredu, Hejli se povezala sa svojom stranicom za donacije u kampanji i napisala: "Pa u tom slučaju... donirajte ovde. Idemo! ❤"

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA