Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp kažnjen, mora da plati 83 miliona dolara: Kolumnistkinja ga optužila za silovanje, on joj rekao da laže

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp (77) je tvrdio da nikada nije čuo za Kerol i da je ona izmislila priču kako bi povećala prodaju svojih memoara

  • 5
Donald Tramp suđenje Foto: Tanjug/AP

Savezna porota je naložila bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu da isplati 83,3 miliona dolara odštete kolumnistkinji I. Džin Kerol, koja ga je optužila da je uništio njenu reputaciju novinarke negirajući da ju je silovao pre skoro tri decenije.

Porota koju su činili sedmorica muškaraca i dve žene bilo je potrebno manje od tri sata da donesu presudu, prenosi Rojters.

Iznos je daleko premašio minimalnih deset miliona dolara koje je Kerol tražila.

Porota joj je dosudila 18,3 miliona dolara nadoknade štete i 65 miliona dolara kaznene odštete.

Kerol (80) je tužila Trampa u novembru 2019. zbog njegovog poricanja da ju je silovao sredinom 1990-ih u svlačionici robne kuće Bergdorf Gudman na Menhetnu.

Tramp (77) je tvrdio da nikada nije čuo za Kerol i da je ona izmislila priču kako bi povećala prodaju svojih memoara. Njegovi advokati rekli su da je Kerol bila gladna slave i da je uživala u pažnji pristalica jer je govorila protiv njenog neprijatelja.

Druga porota je prošlog maja naložila Trampu da plati Kerol pet miliona dolara zbog sličnog negiranja iz oktobra 2022. godine, utvrdivši da je on klevetao i seksualno zlostavljao Kerol. Tramp se žali na tu odluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чичко

    27. januar 2024 | 00:06

    Леб те шта раде овом човеку! Па како су то они установили после тридесет година да је она силована, а ето она није пријавила силовање непосредно после тог чина него баш сада? Па што си чекала тридест година? И како си препознала тог човека после тридесет година? Она сад има 80 година! Беда од жене беда од суда! Не браним Трампа ради неке наклоности, сви амерички председници су углавном веома слични у политикци. Ово су питања разума и ништа више од тога!

  • Mile

    27. januar 2024 | 03:39

    Kako bi ja mogao da ga tužim. Ovaj koliko je njih silovao verujem da bi i meni dodelili neko milionče. Ja kažem jesi on nisam i hop milion u džep

  • Skids

    27. januar 2024 | 08:52

    Nameštaju mu afere kažnjavaju a on ih briše redom kao gumicom od države do države i na predsedničkim će onog matorog senilnog izvapelog čiču da oduva kao tornado

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA