Vreme čitanja: oko 2 min.

Hitno upozorenje američke ambasade: Ova zemlja opasna za turiste, ne pokušavajte da se oduprete pljačkašima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Premijer Filip Brave Dejvis osvrnuo se na zastrašujuće nasilje prošle nedelje

  • 2
Uragan Dorijan, Bahami Foto: Tanjug/AP

Američka ambasada na Bahamima objavila je bezbednosno upozorenje i upozorenje o putovanju i navela da ova ostrvska država trenutno nije bezbedna za turiste zbog 18 ubistava — "primarno" motivisanih nasiljem bandi — samo u januaru.

Bezbednosna zabrinutost dostigla je ozbiljne razmere kada američki zvaničnici kažu da ljudi ne bi trebalo ni da pokušavaju da se „fizički odupru“ da budu opljačkani, prenosi New York post.

- Ubistva su se dešavala u svako doba, uključujući po bela dana na ulicama - napisala je ambasada u saopštenju, takođe preporučivši upotrebu „ekstremnog opreza“ na istočnoj strani glavnog grada Bahama, Nasaua.

Ambasada takođe kaže da Amerikanci treba da budu posebno oprezni noću i da se uvek „pritaje“.

Američki Stejt department, koji je u petak Bahamima stavio upozorenje na „povećan oprez“, primetio je da opasnost i dalje postoji u turističkim i neturističkim područjima.

Premijer Filip Brave Dejvis osvrnuo se na zastrašujuće nasilje prošle nedelje, rekavši da će biti pokrenute blokade puteva i tajne policijske akcije kako bi se obuzdala kriza, navodi Nasau Gardijan.

- Možda ćete zakasniti na sastanke ili odložiti planove koje imate, ali ovo je mala cena za kolektivnu korist da naše ulice budu bezbednije, a naši životi manje oštećeni ubistvima i drugim nasilnim zločinima - rekao je on.

Takođe postoji zabrinutost zbog neregulisanih rekreativnih aktivnosti plovnih objekata, koje prema Stejt departmentu možda nisu pravilno regulisane ili održavane radi bezbednosti, a nautičari su u prošlosti koristili pogrešnu procenu.

- Operateri komercijalnih plovila imaju diskreciono pravo da upravljaju svojim plovilima bez obzira na vremensku prognozu; došlo je do povreda i smrtnih slučajeva - naveli su.

Ranije ove nedelje, Stejt department je takođe stavio obližnju Jamajku na nivo tri od četiri saveta za „preispitivanje putovanja“ – jedina veća pretnja je upozorenje „ne putujte“.

- Nasilni zločini, kao što su invazije na kuće, oružane pljačke, seksualni napadi i ubistva, su uobičajeni -  upozorava odeljenje.

- Seksualni napadi se često dešavaju, uključujući i sve uključene odmarališta - dodali su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    27. januar 2024 | 08:33

    A Teksas vam je siguran!?zaigrala mecka i pred vas home sto bi reko nas people

  • Луткар

    28. januar 2024 | 00:06

    Симптоматично стање, 'црни свет' црно стање.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA