Vreme čitanja: oko 1 min.

Crkva se urušila kao da je od kartona: Pogledajte kako istorijska građevina nestaje u sekundi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija nije utvrdila uzrok urušavanja i uviđaj je u toku

  • 1
Urušena crkva Konektikat Foto: Facebookj/New London Police Department

Ogroman deo crkve izgrađene 1850. godine srušio se u četvrtak u centru Nju Londona u Konektikatu. Iako je unutra bila žena, ona je nekim čudom ostala nepovređena, kažu vlasti, a prenosi USA Today.

Policijska uprava Nju Londona upozorila je ljude da se drže dalje od centra grada zbog srušene zgrade. Zvaničnici su na svojoj Fejsbuk stranici podelili fotografije onoga što je ostalo od Prve saborne crkve. Dok je deo crkve ostao, na fotografijama se vidi ogroman deo krova koji se potpuno urušio i ogromna količina ruševina koja izbija iz zgrade.

Jedna žena je pronađena nepovređena u zadnjem delu crkve, saopštilo je odeljenje.

Policija nije utvrdila uzrok urušavanja i uviđaj je u toku.

Demokratski guverner Ned Lamont rekao je da su osoblje i oprema državnih službi za vanredne situacije raspoređeni za reagovanje.

"Naše srce ide prema onima za koje zvono više ne zvoni. Sve naše molitve da nema povreda", napisao je Lamont na mreži "X".

On je pozvao ljude da prate uputstva organa za sprovođenje zakona i drugih hitnih službi dok rade „da bi zajednica bila bezbedna“.

Policija Nju Londona saopštila je da su gradska kuća i lokalna pošta zatvorene do kraja dana. Automobilski i pešački saobraćaj je ograničen oko lokacije, a zatvoreno je nekoliko ulica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skids

    27. januar 2024 | 08:41

    Pa vidi se da su temelji podkopani neznam šta tu nije jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA