Vreme čitanja: oko 2 min.

Tramp hoće da mu Kenedi bude potpredsednički kandidat?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kenedi (70) je prvobitno pokrenuo kandidaturu za predsednika prošle godine kao demokrata

  • 0
Donald Tramp Foto: CHIP SOMODEVILLA / Getty images / Profimedia

Pojedinci koji su blisko sarađivali sa bivšim predsednikomDonaldom Trampom navodno su pokušali da regrutuju bivšeg demokratskog predsedničkog kandidata da bude njegov potpredsednik. Pozivajući se na izvor u Trampovim krugovima koji je upoznat sa tim, Njujork post je objavio da su ljudi bliski bivšem predsedniku napravili „preliminarne uvertire“ nezavisnom predsedničkom kandidatu Robertu F. Kenediju o mogućnosti da on bude Trampov potpredsednik u Predsednički izbori 2024, prenosi Fox news.

- Trampovi operativci su rano izrazili interesovanje za Kenedija, ali je sve bilo preuranjeno - rekla je jedna osoba koja je upoznata sa tim, dodajući da je odmah izašlo na videlo kada je Bobi u aprilu 2023. godine najavio da će se kandidovati za Belu kuću.

"Sve je moguće. Ne bih to otpisao ni na koji način", dodao je izvor.

Kenedi (70) je prvobitno pokrenuo kandidaturu za predsednika prošle godine kao demokrata. Međutim, usred sukoba sa Demokratskim nacionalnim komitetom koji je svoju potpunu podršku pružio predsedniku Bajdenu u trci 2024, on je u oktobru najavio da će se umesto toga samostalno kandidovati za Belu kuću.

Jedan veliki donator i Trampove i Kenedijeve kampanje rekao je agenciji da su napori da se Kenedi regrutuje da bude Trampov potpredsednik još uvek veoma živi među Trampovim insajderima.

"U ovoj fazi to je mnogo iza kulisa. Kako budemo napredovali, možda ćete videti da se još malo više razvija", rekao je donator.

"Bobi može da dovede nove ljude na birališta", dodao je.

Ranije ove nedelje, i Tramp i RFK su bili na istoj strani tekuće krize na južnoj granici u Teksasu. Kenedi je rekao da  Teksas ima pravo da brani svoje granice usred onoga što je smatrao neuspešnom politikom Bajdenove administracije.

"Zemlja bez granica uopšte nije država", napisao je u objavi na mreži "X".

Tramp je rekao da bi svi Amerikanci trebalo da podrže "razumne mere" Teksasa i obećao da će sarađivati sa Guvernerom države Loun Star Gregom Abotom i drugim pograničnim državama kako bi "zaustavili invaziju, zapečatili granicu i brzo započeli najveću domaću operaciju deportacije u istoriji ."

„Oni koje je Bajden pustio ne bi trebalo da se opuste jer će ići kući“, napisao je Tramp na svojoj platformi Truth Social.

Sa pobedama GOP na primarnim izborima u Ajovi i Nju Hempširu, Tramp je spreman da postane predsednički kandidat Republikanske stranke. Poslednjih nedelja spekulisalo se o tome koga bi bivši predsednik izabrao za svog potpredsednika. Ranije ovog meseca, Tramp je naveo da zna ko će njegov potpredsednik „biti“ tokom događaja u gradskoj kući u Ajovi.

"Ne mogu vam to zaista reći, mislim, znam ko će to biti", rekao je Tramp kada su ga pitali ko će mu biti kandidat za potpredsednika 2024.

Nejasno je ko bi bio taj izbor, a čini se da malo ko u njegovoj političkoj orbiti ima dobar osećaj kome se Tramp naginje kao svom potpredsedniku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA