Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojku sa invaliditetom (19) izbacili iz kafića: Tražili da dođe sa starateljem, a ovo je razlog

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo bizarno pravilo pomenuti pab prvo je podelio na društvenim mrežama

  • 0
Multiple sclerosis, Multipla skleroza, trening, instriktor, terapeut, terapija, kolica invalidska, invaliditet, Foto: Shutterstock

Kjes Džekson (19), devojka je iz Velike Britanije koja boluje od sindroma bez imena (SWAN), a njena majka besno je reagovala kada je saznala da su Kejs izbacili iz jednog paba, jer je invalid. Naime, ova devojka otišla je u popularni pab u centru "The Crown and Cushion", da bi joj zaposleni saopštili da ne može da uđe bez pratnje. Nakon nemilog događaja, ona je bar napustila u suzama, prenosi Mirror.

Ovo bizarno pravilo pomenuti pab prvo je podelio na društvenim mrežama, ali je ubrzo i obrisano, a potom su pojasnili da nijedna odrasla osoba ne treba da bude u pratnji roditelja ili staratelja. Kejs je inače na istom mestu proslavila i 18. rođendan, a njena majka besna je zbog ove situacije.

- Otišla je  da pozdravi moje prijatelje. Ona to radi svake nedelje – oni poznaju Kejs. Odgajana je po pabovima, a ja sam radila k0d njih kao čistačica - navela je njena majka.

Majka dodaje da je bila u kafiću manje od pet minuta, pre nego što joj je saopšteno novo "pravilo".

- Ona je bila unutra manje od pet minuta i dok je odlazila kaže da joj je rečeno da joj više nije dozvoljeno osim ako nema odraslu osobu sa sobom. Užasnuta sam, ona pokušava da dobije svoju nezavisnost i vratila se u suzama. Ona je detinjasta za svoje godine, ali zna kada je pogrešila. Nije izazivala nikakve probleme, samo je ušla da se pozdravi - pojašnjava majka.

Pub je uveo ovo novo pravilo nakon što je dobio pritužbe redovnih gostiju na određene osobe starije od 18 godina i decu bez pratnje. U sada već obrisanoj objavi pisalo je: „Nekolicina starijih od 18 godina mora da bude u pratnji roditelja ili staratelja. Oni stariji od 18 godina biće obavešteni kada sledeći put dođu. Molimo vas da ovo ne shvatate lično i ako smo za ovo će postojati razlog. Koliko god ovo grubo zvučalo, zapamtite ipak da smo mi pab - a ne jaslice."

"The Crown and Cushion" je nakon toga potvrdio da nijedna odrasla osoba ne mora da bude u pratnji roditelja ili staratelja, a jedan od zaposlenih je naveo da ne sprečavaju nikoga ko je punoletan da pije kod njih.

- Ne sprečavamo nikoga od 18 ili više godina da pije ovde i ne treba im nadzor odraslih. Svako od 18 ili više godina je dobrodošao da dođe ovde na piće. Nisam bio ovde tog dana tako da ne mogu sa sigurnošću reći šta se dogodilo - rekao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA