Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka Mie (14) koja se ubila zbog vršnjačkog nasilja umrla par meseci kasnije, otkriveno i od čega

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njen nesrećni suprug Mariano verovao je da je pravi razlog smrti njegove žene stres zbog gubitka njihove ćerke

  • 3
Mia, Mariano Janin Foto: Facebook/Mariano Janin

Majka Mie Janin (14) koja je izvršila samoubistvo nakon što su vršnjaci na Snepčet kačili njene lažne gole slike, umrla je i sama od "slomljenog srca" samo nekoliko meseci kasnije, prenosi Mirror.

Mia Janin, koja je poslala srceparajuću glasovnu poruku svojoj prijateljici pre nego što je okončala život, neko vreme je bila maltretirana u školi i na mrežama. Četiri meseca nakon tragične smrti njene ćerke, Miina majka, Marisa, takođe je preminula nakon što je aneurizma mozga dovela do otkrića akutne mijeloične leukemije - koja se smatrala neizlečivom.

Njen nesrećni suprug Mariano verovao je da je pravi razlog smrti njegove žene stres zbog gubitka njihove ćerke. Govoreći nakon Miine istrage, koja je ove sedmice završena na sudu Barnet Coroner u severnom Londonu, Marijano je rekao da ništa neće vratiti njegovu ženu i moju ćerku.

- Moja ćerka je iskusila dugotrajno i neprekidno maltretiranje lično i onlajn. Druga porodica ne može da doživi ono što  sam ja doživeo - naveo je on.

Mia, Mariano Janin Foto: Facebook/Mariano Janin

Mia je bila degradirana u Snepčet grupi namenjenoj samo dečacima. Istraga je potvrdila da je pronađena mrtva u svojoj porodičnoj kući u Barnetu u martu 2021. godine, dok je Marisa preminula u avgustu iste godine.

Nakon ove tragedije, Mariano je napisao objavu posvećenu svojoj supruzi na Fejsbuku.

"Moja voljena Marisa. Hvala ti za sve naše godine zajedno. Osećam se zaista blagosloveno i počašćeno što sam bio tvoj muž. Nadam se da si konačno sa Miom još jednom i da ste našle način da počivate u miru. Srešćemo se ponovo. Zauvek ću te voleti. Mariano", piše u objavi.

Od tada je otac govorio o tuzi koju je njegova porodica pretrpela. Posle istrage je dodao da će pokušati da nastavi.

- Pokušaću da pomognem nekim ljudima koji pokušavaju da promene zakon kako bi zaštitili našu decu. Mislim da moramo mnogo toga da uradimo... mislim da treba da stavimo neka ograničenja na pristup dece internetu i kako možemo da se setimo podataka ako se ovako nešto ponovi. Pred nama je veliki izazov - rekao je on.

Njegova ćerka je bila deo Snepčet grupe od 60 dečaka, u kojoj je bila ismevana. U noći pre smrti, Mia je pitala svoje roditelje da li može da se školuje kod kuće do kraja godine, pošto se vratila u državnu školu samo dan nakon što su ukinute zabrane. Iako su njeni roditelji pristali da je presele, Mariano je kasnije rekao da nije shvatao koliko je loše postalo njegovom jedinom detetu.

Ona je postala treća učenica iz svoje škole za koju se sumnja da je izvršila samoubistvo od 2017. godine.

Kada je njeno telo pronađeno, policija je otkrila dve rukom pisane beleške, jednu upućenu njenim roditeljima, a drugu njenoj najboljoj drugarici. U poruci svojoj porodici napisala je: "Samo sam htela da vam kažem da vas mnogo volim. Oboje ste me dobro vaspitali. Naučila sam mnogo stvari, sve vas mnogo volim. Međutim, znam da je ova odluka prava za mene. Osećala sam čežnju da odem na neko vreme. Znam da je ovo šok za vas".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    28. januar 2024 | 15:19

    Bože, kakvo je milo dete bila, sa blagim pogledom, koji kao da traži pomoć. A otac ništa nije preduzeo, i još kaže kako je bila izložena psihičkom i fizičkom maltretiranju i ponižavanju. Kasno je sada i za kajanje.

  • Violeta

    25. april 2024 | 21:26

    Svet je postao jedno jako bolesno mesto. Dobra deca dižu ruku na sebe jer nema ko da ih zaštiti. Jer ne uspevaju da se uklope u zlo koje je u većini...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA