Vreme čitanja: oko 2 min.

Brazilski Dekster: Serijski ubica čije su žrtve bili samo kriminalci i po kom je snimljena popularna TV serija

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvanično je osuđen zbog 71 ubistva, ali je tvrdio da je ubio više od 100 dilera droge, silovatelja i ubica

  • 0
Pedro Rodrigues Filho Pedrinho Matador (Killer Petey) i Dekster Morgan Printskrin: Youtube/RECORD TV/Marcelo Rezende/KYE.

U svetu serijskih ubica jedno ime je potpuno specifično. Radi se o Pedru Rodrigezu Filju (29. oktobar 1954 – 5. mart 2023), poznatom i kao Pedrinjo Matador, ubica Lil' Pedro, ili jednostavno ubica Piti. Ovaj Brazilac specifičan je po tome što je serijski ubica, ubica, osvetnik i jutjuber poznat po gonjenju i ubijanju isključivo kriminalaca.

Inače, prvi zločin počinio je sa 14 godina, kada je upucao zamenika gradonačelnika mesta Santa Rita do Sapukai ispred gradske skupštine jer je otpustio njegovog oca, školskog čuvara, zbog optužbi da je krao hranu iz školske kuhinje, te ga sprečavao da se ponovo zaposli. Potom je pucao u čuvara za koga je sumnjao da je pravi lopov. U oba slučaja je koristio pušku svog dede.

Tokom bekstva Rodrigez se sklonio u Mogi das Cruzes kod Sao Paola, gde je počeo da pljačka i ubija trgovce drogom, zbog čega je u medijima dobio nadimak "Pedrinjo Matador".

Tamo je upoznao Mariju Aparesidu Olimpiju, zvanu Botinja, s kojom je počeo da živi.

Ona je zatrudnela, ali je ubrzo ubijena u napadu jedne bande. Rodrigez je preživeo, ali i odlučio da im se krvavo osveti - pronašao je i ubio svakog člana te bande.

Zvanično je osuđen zbog 71 ubistva, ali je tvrdio da je ubio više od 100 dilera droge, silovatelja i ubica. Služio je 34 godine zatvora pre nego što je pušten na slobodu 2007.

Godine 2011. Rodriges je ponovo zatvoren pod optužbom za podstrekavanje pobuna i lišavanje slobode, zbog čega je osuđen na osam godina zatvora, ali je pušten posle sedam godina zbog dobrog ponašanja.

Od svog drugog puštanja iz zatvora 2018. godine, nakon što je najavio da više neće činiti zločine, Rodrigez je u Brazilu postao slavna ličnosti i jutjuber. Na Jutjub kanalu "Pedrinho EX Matador" komentarisao je savremene zločine uz edukaciju javnosti da krivična dela nisu nešto čime se treba ponositi.

Rodrigez je postao inspisacija Džefu Lindziju za lik Dekstera Morgana, izmišljenog američkog serijskog ubicu.

Serijal novela je ubrzo dobio TV adaptaciju 2006. godine, a potom i 2021, što je dovelo do ogromne medijske retrospektive Rodrigezovo lika i dela.

Rodrigez je takoreći automatski postao međunarodno poznat kao "brazilski Dekster" i kao "južnoamerički kažnjavač" (po liku Punisher iz Marvel Comicsa).

Oko 10 sati ujutru 5. marta 2023, Rodrigeza su ubila dvojica muškaraca koji su pucali iz automobila u Mogi das Cruzesu. Napadači su pobegli i do sada niko nije uhapšen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA