Vreme čitanja: oko 4 min.

Dijana izljubila ubicu svoje majke: Posle 50 godina odlučio da joj pokaže gde ju je zakopao

I. N.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Braća su verovala da su otela supruga milijardera Ruperta Mardoka, a ustvari su oteli Dijaninu majku

  • 1
Ubica, McKay Foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dijana Mekej, ćerka ubijene Mjuriel Mekej, izljubila je čoveka koji joj je ubio majku. Nesvakidašnja scena dogodila se prethodnog vikenda kada je Dijana došla kod ubice da bi joj pokazao gde je zakopao Mjuriel pre više od 50 godina.

Dijana je Nizamodina Huseina poljubila u oba obraza kada su se nedavno sreli u njegovom rodnom Trininadu, gde je deportovan nakon što je odslužio 20-godišnju kaznu zatvora.

"Zdravo, ja sam. Prešla sam sav ovaj put da bih vas videla", čuje se kako Dijana govori ubici majke, dok je on blagosilja...

Dijana je Huseina poslednji put videla pre 54 godine, nakon što je otkriveno da su Nizamodin i njegov brat Artur greškom oteli i mučili Mjuriel.

Braća su otela Dijaninu majku i zahtevali milion funti otkupa. Sve vreme su mislili da su oteli suprugu  milijardera Ruperta Mardoka, Anu.

Mjuriel su ubili na farmi u Hertfordširu, a potom su telo zakopali i njeno telo do dana današnjeg nije pronađeno.

Međutim, kada je Dijana prethodnog vikenda otišla da vidi Huseina, on joj je pokazao na fotografiji farme tačku gde je držao Mjuriel i rekao joj: "Ovde sam je zakopao".

"Bio sam mlad i plašio sam se brata. Uradio sam ono što mi je rečeno", navodno je Husein rekao Dijani, prenosi The Times.

On je rekao da ga je Mjuriel nazivala sinom "što je stvari činilo još težim".

"Kajem se za sve i voleo bih da mogu da vratim vreme, ali ne mogu. U mojoj glavi je mučenje. Ne mogu da spavam noću i želim da se stavi tačka na ovo. Ustanem i izađem da šetam i tako kilometrima, dok me policija ne nađe i ne vrati kući", ispričao je ubica Dijanine majke.

Dijana je novinarima rekla da nikada neće moći da oprosti Huseinu, ali da želi njegovu pomoć.

On tvrdi da želi sada da pomogne što više, jer oseća da mu nije ostalo mnogo vremena.

Dijana je od njega tražila da joj pokaže gde je zakopao njenu majku, jer Dijana, koja sada ima 84 godine, želi da majku sahrani onako kako zaslužuje.

Policija je pretražila farmu 2022. godine, ali Husein tvrdi da su gledali pogrešna mesta.

"Mislim da morate da ga vidite kao mladića koji je počinio zločin, a ne ovog smešnog starca. Morate da vidite kroz sve to. To je jedini način na koji mogu da se izborim. Bio je mlad i pod uticajem brata koji je bio užasna osoba. Tada nije dugo bio u Britaniji i nikoga nije poznavao. Složio se sa onim što mu je brat rekao da uradi", uverena je Dijana.

Mjuriel, koja je bila majka troje dece, u trenutku otmice imala je 55 godina. Oteta je iz svog doma u Londonu i odvedena je na farmu koja je bila u vlasništvu Artura Huseina.

Braća Husein su verovali da su oteli Anu Mardok, suprugu milionera Ruperta Mardoka, jer su videli njeno vozilo ispred Mjurieline kuće.

Istina je bila da su Mardok i Ana pozajmili svog šofera i "rols-rojs" Mjurielinom mužu, koji je bio direktor u jednoj od Mardokovih firmi. U vreme otmice Mardokovi su bili na odmoru i nisu ni znali da otmičari traže milion funti za otkup

Navodno je plan otmice osmislio Artur, koji je 1960. stigao u Britaniju i debelo se zadužio da kupi tu farmu.

Njegov brat, koji je bio 12 godina mlađi, u Britaniju je stigao 1969. godine i brat ga je odmah uvukao u otmicu.

Braća su "rols rojs" pratila danima, sve vreme verujući da šofer vozi Anu Mardok, i tako su zgrabili Mjureil 29. decembra, kada se vratila kući nakon što je kući odvezla svoju kućnu pomoćnicu.

Njen suprug je kasnije stigao kući, zatekao je otvorena vrata i uključeno svetlo, ali ne i Mjuriel. Primetio je da je neko iščupao telefonski kabl iz zida. Stvari iz tašnice njegove supruge bile su rasute svuda po podu...

Dan kasnije Nizamodin je pozvao Dijanu, koja je tad imala 29 godina i dvoje male dece i rekao joj da "mafija ima njenu majku".

Nedugo potom je porodici stiglo pismo koje je Mjuriel napisala, u kojem je navedeno da "urade sve da je vrate kući" i da otmičari traže milion funti.

Nakon pokušaja da uzmu kofer u kojem je bio novac za otkup, kidnaperi su uhapšeni na farmi u januaru, ali Mjuriel nikad nije pronađena.

Braća Husein su odbila da kažu gde je Mjuriel, zbog čega se spekulisalo da su telo iskasapili i bacili ga svinjama. Tokom suđenja braća su krivila jedan drugog za ubistvo.

Obojica su osuđena za otmicu i ubistvo i osuđena na doživotnu robiju. Nizamodin je pušten 1990. godine i deportovan iz Britanije.

Nizamodin godinama nije hteo da otkrije kako je Mjuriel skončala, ali sada tvrdi da je umrla od srčanog udara na farmi i da su on i brat pokušali da joj pomognu.

On tvrdi kako se seća tačnog mesta gde je telo zakopao. Rekao je kako je u panici zakopao telo u dubokoj raki koju je iskopao iza kuće.

Nije poznato da li će se vršiti nova prekopavanja terena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA