Vreme čitanja: oko 2 min.

"Moj poslednji dan biće subota": Devojka pre eutanazije ostavila poruku, podržali je roditelji i drugarica

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre nego što je umrla svojim najbližim rođacima i prijateljima ostavila je oproštajnu poruku

  • 2

Lauren Hoeve (28) iz Holandije umrla je mirno u svom domu dok su pored nje bili roditelji i najbolja drugarica. Ona je odlučila da ode na eutanaziju nakon što se godinama borila sa teškom bolesti.

Njoj je 2019. godine dijagnostifikovan mijalgični encefalomijelitis.

Nakon što joj je ova bolest otkrivena, Lorin je odlučila da otvori blog u kom je iskreno pisala o svom stanju i osećanjima.

U jednoj od objava na blogu ispričlaa je kako je bolest uticala na nju.

Pre nego što je umrla svojim najbližim rođacima i prijateljima ostavila je oproštajnu poruku.

"Odlučila sam da objavim datum i vreme kada će biti obavljena eutanazija jer ste svi toliko bili uzbuđeni zajedno sa mnom. Moj poslednji dan će biti subota 27. januar. Molim vas nemojte da mi poželite srećno putovanje, volela bih da idem na let odmor, ali zapravo mislim da se vraćam na mesto na kom sam bila pre nego što sam se rodila- na postojanje bez svesti. Na potpuni mir", napisala je ona.

Ona se zatim zahvalila svima koji su bili uz nju tokom borbe sa blešću, a posebno kada je objavila da želi na eutanaziju.

"Učinili ste da se osećam manje dama i veoma sam vam zahvalna na tome", napisala je na kraju poruke.

Njeni roditelji su u međuvremenu objavili da je Lorin preminula mirno u 13.55 u prisustvu roditelja Loin i Petera i njene najbolje prijateljice Leje.

"Želimo da se zahvalimo svima na saosećanju i podršci", saopštila je porodica.

Iako je potpomognuto umiranje od 2002. godine legalno u holandiji, Lorin je morala da se suoči sa brojnim preprekama prilikom prijave za eutanaziju. Zbog pandemije korona virusa, bila je stavljena na listu čekanja, a pre nego što joj je eutanazija odobrena moralo je da je pregleda nekoliko lekara.

Zbog autizma, anskioznosti i ADHD, lekari su morali da utvrde da je mentalno sposobna da samostalno donosi odluke. Kada je to uspela da dokaže u aprilu prošle godine, njena prijava je konačno prihvaćena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    31. januar 2024 | 08:47

    Извршила је самоубиство. И њена душа ће на гадно место отићи. Тако да не играјте се сви ви који би да себи свесно скратите живот. Неопростив грех би учинили у том случају и не би отишли код Бога него код оног другог. Разумем и муку и болест и болове и депресију, али Бог одлучује колико живимо, Бог је судија, а не ми.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA