Vreme čitanja: oko 1 min.

Četiri studenta nestala iz domova u poslednjih nekoliko nedelja: Svi su bili na razmeni u Australiji

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija veruje da su u bekstvu i da izbegavaju vlasti

  • 1
Sunnie Nguyen Foto: Facebook

Telefon i nalozi na društvenim mrežama studentkinje iz Vijetnama na razmeni, koja je nestala iz kuće porodice domaćina u Australiji, ostaju deaktivirani više od tri nedelje nakon što je nestala.

Suni Ngujen (17) je večerala sa porodicom domaćinom u njihovom domu u predgrađu Adelejda uveče 8. januara pre nego je otkriveno da je nestala iz svoje sobe.

Njen telefon je odmah bio isključen, a nalozi na društvenim mrežama ugašeni.

Mej Zervas, majka porodice u kojoj je Suni boravila na razmeni, rekla je da je nagledala njene naloge proteklih nedelja, nadajući se da će neki "oživeti".

"Na dan nestanka, kada sam probala da je pozovem, sačekala me je poruka: proverite broj i pokušajte ponovo. Otada proveravam broj i društvene mreže ali i dalje ništa", rekla je ona za Daily mail.

Mej je rekla da je slomljena zbog njenog nestanka i da je zabrinuta za nju.

"Kada je bila ovde, bila je dobra devojka. Poštovala nas je i uradila bi sve što bih je zamolila. Ne znam zašto se ovo dogodilo. Samo želim da je dobro", rekla je ona.

Suni je jedna od četvoro međunarodnih studenata čiji je nestanak prijavljen u Adelejdu između decembra 2023. i januara 2024. godine.

Policija Južne Australije veruje da su u bekstvu i da izbegavaju vlasti.

"Trenutno nije identifikovano ništa u bilo kojoj istrazi što bi ukazivalo da su ovi mladi u neposrednoj opasnosti i čini se da aktivno izbegavaju policiju. Policija nastavlja da traga za njima", rečeno je.

Policija je saopštila da je od tada bila u mogućnosti da stupi u kontakt sa porodicama mladih u Vijetnamu, koji nisu delili nikakvu zabrinutost za dobrobit studenata.

Mej je proveravala njenu sobu oko 23 sata 8. januara kada je otkrila da je tinejdžerka nestala, zajedno sa njenim rancem, laptopom, nekoliko dokumenata i odećom.

Daily mail piše da se svaki slučaj istražuje odvojeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    4. februar 2024 | 20:57

    Cveta biznis sa ljudskim organima koi su Francuski diplomate započele na Kosovu sa ubijanjem Srnba ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA