≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danijel priznao da je silovao Lenu u domu, ali negira ubistvo: DNK tragovi dečaka (11) nađeni na njenom vratu

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

S obzirom na to da je u trenutku zločina imao 11 godina, dečak ne podleže krivičnoj odgovornosti

  • 3
Suđenje Nemačka pedofil ubica Foto-ilustracija: Shutterstock

U četvrtak je počelo suđenje Danijelu T. (26), jednom od osumnjičenih za silovanje i ubistvo desetogodišnje Lene u domu za decu Sveti Jozef u Vunzidelu.

On je tokom suđenja priznao da je silovao Lenu, ali je negirao optužbe za ubistvo.

Danijel je od oktobra 2022. godine provaljivao u kontejnere i kuće i krao mašine za bušenje i konzole za video igre. On je 4. aprila ušao kroz otvoren prozor dečijeg doma.

"Odlučio sam da uđem i ukradem električne uređaje. nadao sam se da u kancelariji postoji i kasa", rekao je on.

kada je ušao u prizemlje u hodniku ga je presreo dečak (11). Danijel kaže da su kratko razgovarali i da ga je dečak zamolio da mu kaže kako se masturbira.

Prema rečima tužioca, dečak je Lenu odveo u svoju sobu, a zatim ju je gurnuo na krevet.

Danijel je tada pred dečakom počeo da zlostavlja devojčicu, a zatim je pobegao iz doma.

Tužioci veruju da je nakon toga dečak, čiji identitet nije javno saopšten, potom Lenu zadavio LED trakom.


Njegov DNK pronađen je na Leninom vratu.

S obzirom na to da je u trenutku zločina imao 11 godina, dečak ne podleže krivičnoj odgovornosti.

Kako je Danijel otkriven?

Policija je ta licu mesta uspela da izoluje i Danijelov DNK, a kasnije je utvrđeno da se on poklapa sa jednom krađom iz 24. januara 2023. godine u tirshajmu.

Tada su između ostalog ukradena i dva Amazon Fire TV štapa.

"Kontaktirali smo Amazon da saznamo gde ti štapovi mogu da se koriste. Tako smo došli do Danijelove adrese", rekao je komesar Mark H.

Podsetimo, u trenutku ubistva Lena je već tri meseca živela u domu jer su se njeni roditelji sporili oko njenog starateljstva.

Ona je ubijena u noći između 3. i 4. aprila, a njeno polugolo telo na krevetu pronašli su vaspitači. Na osnovu DNK tragova koji su pronađeni na njenom telu uhapšen je dečak (11).

Kada se ostala deca u domu saznala da je Lena ubijena, ponašanje osumnjičenog dečaka je svima bilo sumnjivo jer nije imao nikakvu reakciju.

Nemački mediji pišu da se devojčica kobnog popodneva našla u društvu osumnjičenog, jer su njeni drugari, sa kojima je delila sobu, otišli na ekskurziju, a jedino Leni nije bilo dozvoljeno da ide.

Kako navode, nekoliko nedelja ranije, tokom uskršnjih praznika većina dece iz doma otišlo je na ekskurziju u skijaški kamp, i samo je mali broj, od ukupno 90 stanara doma, ostalo u objektu. Prema podacima Bilda, deca su zato bila grupisana.

"Zbog toga što se Lena plašila da prošli put ide na planinu, ovog puta joj nije bilo dozvoljeno da ide. Prosto mi je neverovatno da potom malo dete stavite u sobu sa decom starosti od 11 do 16 godina. Dete su mogli da pošalju kod tate", rekla je nakon zločina Sandra B., prijateljica Leninog oca.

Daniejl je otac dvoje dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA