≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

„Tejlor Svift podržala Trampa“? Internet preplavljen foto-montažama popularne pevačice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kantautorka postala je glavna meta napada republikanaca, a američki mediji smatraju da je razlog strah od njenog uticaja na mlade žene pred predsedničke izbore

  • 0
Tejlor Svift Originalna fotografija Tejlor Svift i foto-montaža... Foto: Tanjug/AP Photo/Julio Cortez; Prinstkrin: X.com

„Tramp je pobedio, demokrate su varale!“ Ovu poruku drži slavna američka kantautorka Tejlor Svift na fotografijama koje su preplavile društvene mreže poslednjih dana.

- Da li je ovo stvarno? - upitao je američki komentator Beni Džonson na platformi Iks (Tviteru).

Odgovor je jednostavan – nije.

Kantautorka, koja je proglašena i za ličnost godine magazina Tajm za 2023, nije podržala bivšeg američkog predsednika, a ova fotografija i druge slične su foto-montaže.

Originalna fotografija, koja se može videti na sajtu Getija, snimljena je 24. septembra na utakmici američkog fudbala. Na toj fotografiji, koja je izvor manipulacije, ona drži ruke spojene i to na grudima, ali je izraz lica potpuno isti.

Neki su podelili po Iksu, Instagramu i Tviteru još slika Sviftove sa istom porukom, ali je takođe reč o foto-montaži. Na originalnu sliku dodat je baner sa porukom.

Tejlor Svift Foto: Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Inače, poslednjih nedelja popularna pevačica postala je meta napada mnogih konzervativaca u SAD, a oko nje se gomilaju najneverovatnije teorije zavera.

- Tejlor Svift je „agent Pentagona“, „učesnik psihološke operacije za uticaj na izbore“, koja se, sa neimenovanim levičarskim strujama, zaverila da namesti Superboul i onda podrži Džoa Bajdena na predsedničkim izborima. To tvrde uticajni desničari, koji šire tvrdnju da je sve to deo plana za novembarske predsedničke izbore u SAD. U centru pažnje desničara našla se zbog veze sa Trevis Kelsi, zvezda NFL tima Kanzas Siti Čifs. Pažnja koju mediji daju toj vezi dovela je do teorija zavere – piše Gardijan.

@komesmetaistina koliko često proveravate informacije sa mreža? . #tylorswift #tramp #viral #balkanfyp #politika #laz #izbori #amerika #teorijezavere #fyp #viral ♬ original sound - udarac.istine

Portal Voks piše da je razlog za te teorije zavere što Tejlor Svift ne krije svoje progresivne političke stavove.

- Teorije još više podgrevaju strah i mizoginija desničara. Ovo je najnoviji primer konzervativaca koji napadaju žensku zvezdu koju smatraju pretnjom. To pokazuje koliko su republikanci frustrirani zbog toga što Tejlor Svift i veliki broj mladih žena koje su njeni fanovi nisu na njihovoj strani. Konzervativci razvijaju teorije zavere da je ona alat u rukama Pentagona i demokrata kako bi se povećale šanse Džoa Bajdena. Kao i mnoge teorije zavere i ova se zasniva na zrncu istine, a to je da je Sviftova pre četiri godine podržala Džoa Bajdena i njegova kampanja joj se udvara i za ovaj izborni ciklus – piše Voks.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA