Vreme čitanja: oko 1 min.

Finska učestvuje u NATO vežbi iznad Bugarske, Rumunije i Crnog mora

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Finski ministar odbrane Anti Hajkinen saopštio je da će ta zemlja učestvovati u vežbama NATO-a sa jednim mornaričkim brodom i do osam lovaca F/A-18 Hornet

  • 0
NATO, Finska i Rusija Ilustracija: Shutterstock/Roman_studio

Finsko ratno vazduhoplovstvo najavilo je danas učešće u misiji protivvazdušne odbrane NATO-a iznad Bugarske, Rumunije i Crnog mora, prenela je danas bugarska agencija Novinite.

Finski ministar odbrane Anti Hajkinen saopštio je da će ta zemlja učestvovati u vežbama NATO-a sa jednim mornaričkim brodom i do osam lovaca F/A-18 Hornet, prenosi Tanjug.

Ministar Hajkinen je naveo da je ''aktivno učešće saveznika u mirnodopskim zajedničkim odbrambenim zadacima NATO-a'' značajno, ističući da takvo angažovanje ''signalizira jedinstvo i jača odvraćanje'', i dodao da učešće Finske treba posmatrati kao rutinsku operaciju savezničke nacije, gde su vojni resursi strateški raspoređeni da bi odvratili neprijatelje i zaštitili interese Alijanse.

Agencija prenosi da je odluka o raspoređivanju finskih borbenih aviona u skladu sa tekućim nastojanjima NATO-a da poboljša regionalnu bezbednost i spremnost za vojne akcije.

(Telegraf.rs)

Video: Srpski naučnici sa NATO protiv terorizma: Radili na sistemu za identifikaciju ljudi s eksplozivom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA