Vreme čitanja: oko 1 min.

Izašla lista najopasnijih gradova u Evropi, srpskih mesta nema na vidiku: Ovde prete provale, napadi...

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rangiranje je napravljeno na osnovu nekoliko kriterijuma

  • 3
Emanuel Makron Marsej Francuska Foto: Tanjug/AP

Marsej u Francuskoj je najopasniji grad u Evropi, prema rangiranju istraživačke firme „Numbeo“. Slede Koventri, Birmingem (oba Velika Britanija) i Napulj (Italija). Prvih 10 kompletiraju Monpelje (Francuska), Katanija (Italija), Grenobl (Francuska), Lijež (Belgija), Pariz (Francuska) i Malme (Švedska), piše oe24.at.

Rangiranje je napravljeno na osnovu nekoliko kriterijuma. Pored stvarno merljivog nivoa kriminala, uzimaju se u obzir i subjektivne percepcije. Na primer, zabrinutost zbog provala, krađa ili napada se uzima u obzir. Ali korupcija i mito se takođe uzimaju u obzir u rangiranju.

Na ovoj rang-listi Beč je na 98. mestu od 131 evropskog grada koji se uzima u obzir. Grac je drugi austrijski grad na 107. mestu. Hag, Bern i Minhen se smatraju posebno bezbednim. Najopasniji grad na svetu je Karakas u Venecueli. Slede Pretorija, Durban i Johanesburg (sve Južna Afrika).

Prema Numbeu, najbezbedniji gradovi na svetu su Abu Dabi, Tajpej i Doha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ime

    3. februar 2024 | 15:46

    Slobodno dodajte tu London, jedan od najprecenjenijih a posebno opasnih gradova. Bukvalno vide li vas sa satom na ruci napasce vas sa vise motora kako bi vam ga oteli. Ili ce pratiti gde zivite i tako vas opljackati. Poseban oprez.

  • Darosava

    3. februar 2024 | 15:19

    Ovi računali po gradovima? Hahaaaha, pa u Stradiji već odavno gradove je prevazišla DRŽAVA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA