Vreme čitanja: oko 1 min.

Ševčenko: Zalužni prihvatio mesto ambasadora u Velikoj Britaniji

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ševčenko je pojasnio da bi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine mogao biti smijenjen 8. februara

  • 6
Valerij Zalužni, glavnokomandujući Oružane snage Ukrajine Foto: Handout / AFP / Profimedia

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni, kako se nezvanično saznaje, prihvatio je mesto ambasadora u Velikoj Britaniji. Ovu informaciju saopštio je zamenik Vrhovne rade Jevgenij Ševčenko u intervjuu sa direktorom Ukrajinskog instituta za globalne strategije Vadimom Karaševom, objavljenom na Jutjub kanalu.

"Želim da kažem da je, prema mojim informacijama, Zalužni prihvatio mesto ambasadora u Velikoj Britaniji. Najverovatnije će otići tamo, a znamo da su ljudi koji su poslati kao ambasadori politička penzija, niko se nikada nije vratio, to je tradicija u Ukrajini. Zato ću razočarati one koji navijaju za Zalužnog", rekao je on.

Ševčenko je pojasnio da bi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine mogao biti smijenjen 8. februara. Poslanik je dodao da ako Zalužni ode u Veliku Britaniju, onda "više neće biti političar". Štaviše, ako ostane u Ukrajini i započne političku karijeru, onda ima šanse za uspeh, "i to ne male, već velike".

Poslednjih dana u ukrajinskim i zapadnim medijima se naširoko raspravlja o glasinama o mogućoj ostavci Zalužnog. Konkretno, rečeno je da je na sastanku 29. januara Zelenski ponudio glavnokomandujućem samo mesto savetnika vlasti. Iako je, kako je pisao časopis The Economist, Zalužnom ponuđeno i mesto sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, ali je on to odbio.

Mediji su kao verovatne naslednike Zalužnog na čelu Oružanih snaga imenovali načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova i komandanta Kopnene vojske Aleksandra Sirskog. Obojica su navodno odbili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    5. februar 2024 | 17:03

    И ти и он и Зеленко и боксер Кличко и све оне шатор будале треба подхитно послати у прве редове на фронт ! Идите ви а не туђи синови па нека на њиховим сахранама са све украјинским заставама кличу "слава Украјини" ... јадна само та залуђена и мржњом затрована младост и сиротиња, сва ће због будалетина изгинути ... и што је најгоре ту и нема паметног да то заустави, још су и на УПЦ која је можда и могла помоћи ударили .... тешки нацисти!!!

  • Pp

    5. februar 2024 | 17:37

    Nacista...

  • Tradicija u Ukrajini

    5. februar 2024 | 17:46

    "Politička penzija, niko se nikada nije vratio!" Tako će svi oni da pobegnu! Zalužni, Zelenski, Kličko......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA