≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mala Nikoleta umrla od upale pluća? Dva lekara rekla da je običan grip, umrla kašljući krv

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčicu iz Mađarske i iz Urgentnog vratili kući i rekli da joj nije ništa

  • 0
Devojčica dete bolnica medicinsla sestra Foto-ilustracija: Shutterstock

Devojčica (13) iz Nađečeda u Mađarskoj umrla je prošle srede od, kako roditelji sumnjaju, posledice upale pluća, a nakon što je više lekara uveravalo njene roditelje "da ima običan grip".

Kako javljaju lokalni mediji, roditelji kažu da su lekari shvatili da je njihova ćerka Nikoleta ozbiljno bolesna tek onda kada više nisu mogli da joj pomognu.

Devojčica se razbolela poslednjeg vikenda u januaru, a roditelji su je kod lekara odveli odmah u ponedeljak. Lekar je rekao da je devojčica pokupila virus, nešto nalik gripu, i da je leče kod kuće. Te noći dobila je temperaturu 39, pa su roditelji u utorak ujutru odmah pozvali dom zdravlja, ali im je lekar rekao da je dovedu u sredu ako se temperatura nastavi.

U utorak uveče Nikoleta je počela da se žali na bolove u grudima i leđima, pa su je roditelji odvezli u Urgentni centar, odakle su ih vratili kući. Dva sada kasnije devojčica počela da kašlje i povraća krv i da se žali na jake bolove u grudima. Opet su je hitno odveli na pedijatrijsko dežurno odeljenje, gde je doktor bio šokiran da je njegov kolega pre samo dva sata otpustio dete kući.

Kolima hitne pomoći Nikoleta je prevezena na intenzivnu negu u bolnicu u Njiređhazu, gde su je sedirali i gde je, nažalost, preminula u sredu ujutru.

Porodični lekar deteta nije želeo da se oglašava za medije. Prema Urgentnom centru, nisu otkriveni nikakvi simptomi koji bi ukazivali na ozbiljno stanje, dok je bolnica u Mateszalki napisala da je dežurni lekar u dečjoj hitnoj pomoći razumno zatražio hitnu pomoć i transfer u Niređhazu, ali se devojčicino stanje tako brzo pogoršalo da više lekari ništa nisu mogli da urade.

Roditelji su za RTL rekli da će podneti prijavu da saznaju da li je neko zakazao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA