Vreme čitanja: oko 2 min.

Dramatični prizori iz raja za bogataše: Luksuzna vozila u blatu i mulju nakon oluje, ulice poplavljene

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beverli Hils i Holivudska brda Los Anđelesa su teško pogođena u nevremenu. U pitanju su mesta koja privlače bogate i slavne, a iz njih sada dolaze dramatične slike

  • 1
Kalifornija poplave klizišta mulj nevreme Los Anđeles Foto: Tanjug/AP

Najmanje tri osobe su poginule prilikom pada drveća tokom snažne oluje koja je zahvatila Kaliforniju i izazvala poplave, klizišta i nestanak struje.

Među najteže pogođenim oblastima su i naselja koja privlače bogate i slavne.

Zbog rekordnih padavina guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje u osam okruga, piše BBC.

Vatrogasne ekipe su reagovale više od 130 puta zbog poplava, a zvaničnici su izdali naredbe za evakuaciju pojedinih brdskih naselja na jugu države, uključujući Los Anđeles, gde su gradski čelnici proglasili vanredno stanje.

Prethodno je 16 ljudi bilo primorano da napusti svoje domove na Holivudskim brdima zbog klizišta koja su obarala zgrade iz temelja i uništavala gasovode.

Beverli Hils i Holivudska brda Los Anđelesa su teško pogođena u nevremenu. U pitanju su mesta koja privlače bogate i slavne, a iz njih sada dolaze dramatične slike.

Kako se vidi, luksuzna vozila zatrpana su u mulju i blatu, dok su ulice neprohodne nakon obilnih kiša. Na fotografijama se vidi kako radnici pokušavaju da raščiste ulice od ruševina i mulja.

Nacionalna meteorološka služba u Los Anđelesu saopštila je da se "izuzetno opasna situacija" odvijala u "oblasti Holivudskih brda i oko planina Santa Monika", koje se nalaze u Malibuu.

"Klizišta opasna po život i dodatne bujične poplave očekuju se noćas", saopštio je NWS u ranim jutarnjim satima u ponedeljak.

"Izbegavajte putovanja ako je ikako moguće", dodali su oni.

Srednji prihod domaćinstva u Malibuu je oko 187.000 dolara godišnje, dok je na Beverli Hilsu oko 117.000 dolara, prema američkom Birou za popis stanovništva - oba su znatno iznad srednjeg prihoda domaćinstva za grad Los Anđeles, koji iznosi 76.000 dolara.

Zbog oluje i poplava zatvorene su škole od Malibua do okruga Sonoma, u blizini San Franciska, prenosi Insider.

Dalje od Los Anđelesa, i druga područja koja privlače bogataše takođe su u povećanom riziku od poplava i klizišta nakon velike kiše.

Delovi Montesita - obalne zajednice u blizini Santa Barbare poznate po poznatim stanovnicima - bili su pod naređenjem obavezne evakuacije zbog poplava.

Nevreme je posledica efekta "atmosferske reke", kada voda isparava u vazduh i nosi je vetar, formirajući struje koje se kreću nebom kao reke na kopnu, navodi BBC.

Ova oluja je druga "atmosferska reka" koja je pogodila Kaliforniju za dve nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA